Magda Gessler zdradza przepis na pączki doskonałe. Fani zaskoczeni proporcjami

Magda Gessler rozgrzała internet do czerwoności nie tylko ceną za pączki w cukierni "Słodki słony", lecz także proporcjami produktów, które wykorzystuje do ich przygotowania. "Serio?" - pytają fani.

Tłusty czwartek to święto, które uwielbiają wszyscy ci, dla których kalorie się nie liczą. Jak wiadomo, pączek pączkowi nierówny, a na rynku można znaleźć najróżniejsze smaki. W Warszawie jest kilka miejsc, do których kolejki ustawiają się od samego rana. Jednym z nich jest cukiernia Magdy Gessler "Słodki słony", którą uwielbiają również gwiazdy. Co roku po pączki do Gessler wpada na przykład Ewa Chodakowska. 

Na Instagramie restauratorki rozpętała się jednak gorąca dyskusja związana z ceną, którą trzeba zapłacić za jednego pączka w jej cukierni - jest to 8 złotych. Niektórzy z fanów uważają, że cena jest z kosmosu i nie każdy może sobie pozwolić na taką przyjemność. 

Magda Gessler na Instagramie uchyliła również rąbka tajemnicy, jak przygotowuje swoje pączki. Proporcje, które podała, zaskoczyły jednak wszystkich. "30 żółtek na kilogram mąki, to się czuje i masełko" - napisała. Większość z jej obserwatorów drapała się po głowie i zastanawiała, co to za proporcje.

30 żółtek na kilo mąki, takiego przepisu jeszcze nie słyszałam

- komentowali obserwatorzy. 

Oczywiście pojawiły się też głosy, że Magda Gessler zrobiła literówkę, a proporcje, które podała, są pomyłką. Gwiazda nie odwołała się do żadnego z zarzutów ani także nie przyznała do błędu. Choć fani prosili o dokładny przepis, Gessler nie podzieliła się swoją słodką tajemnicą.

My mamy zupełnie inny przepis na pączki Magdy Gessler, który przetestowaliśmy kilka dni temu. Które miejsce zajęły według naszych testerów? Odpowiedź znajdziecie w tym artykule

Więcej o:
Komentarze (6)
Magda Gessler zdradza przepis na pączki doskonałe. Fani zaskoczeni proporcjami
Zaloguj się
  • klm747

    Oceniono 2 razy 2

    nazwisko Gessler kojarzy mi się wyłącznie z oszustwami, wyłudzeniami i przekrętami

  • candlekeep

    Oceniono 2 razy 2

    Co Wy dziś z tą Gessler? Tu "fani zaskoczeni proporcjami", tam "fani zbulwersowani ceną", jeszcze gdzieś indziej test pączków tego Pączusia... Macie kontrakt na promocję jej osoby?

  • popis.pasozyty

    Oceniono 1 raz 1

    gessler - błłłłeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • pan_willy_wonka

    Oceniono 3 razy 1

    Moja babcia dawała 20 żółtek i jej pączki były najlepsze na świecie. Myślę że użytkownicy INSTA to raczej nie mają o prawdziwej kuchni zielonego pojęcia.

  • klassa

    Oceniono 2 razy 0

    Codzienny widok Magdy Gessler na portalu GW sprawia, że nie tyję. Robię rzyg,rzyg, rzyg

  • yslsl

    0

    W najpyszniejszym serniku na świecie robionym przez moją teściową są bodaj 24 żóltka, najlepsza baba muślinowa na Wielkanoc ma kopę jaj - oj co poniektórzy chyba już zapomnieli jak wygląda luksusowe polskie ciasto.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX