IKEA sprzedaje niezwykłe czekoladowe zające. Niezwykłe, bo w wersji "zrób to sam"

IKEA wprowadza do swojej oferty nietypowe, wielkanocne słodycze. Są to czekoladowe zające. Co w nich niezwykłego? To, że sprzedawane są w częściach, które musicie złożyć samodzielnie. Gdzie i w jakiej cenie je dostaniecie? Odpowiadamy.

Wielkanocne słodycze nie tylko dla dzieci

Święta zbliżają się wielkimi krokami. Na sklepowych półkach coraz więcej czekoladowych jajek, cukrowych baranków i innych słodkości. IKEA nie pozostaje w tyle, a wręcz wychodzi przed szereg z pomysłem w iście "ikeowskim" stylu. Od kilku tygodni w ofercie sieciówki znaleźć można produkt nie byle jaki - czekoladowe zające w wersji "zrób to sam".

IKEA wprowadza do swojej oferty niezwykłe wielkanocne słodycze.IKEA wprowadza do swojej oferty niezwykłe wielkanocne słodycze. Fot. materiały prasowe

Zrób to sam - zając wielkanocny

Sklep słynie z mebli, które kupujący składają samodzielnie. Tym razem IKEA postanowiła przenieść ideę prostych w konstrukcji produktów do oferty jej sklepików spożywczych. Czekoladowy zając składa się z trzech elementów. Zatem jego układanie nie wymaga dużego doświadczenia modelarskiego ani nie pozwoli na to, by czekolada zdążyła zmięknąć i roztopić się w palcach. Jest on wykonany z czekolady, która zawiera co najmniej 30 procent kakao, przy czym producent zapewnia o zachowaniu najwyższych standardów jego uprawy, które potwierdza certyfikatem UTZ (odznaczenie to nadaje się przedsiębiorstwom, które dbają o standardy upraw kakao, kawy, herbaty i orzechów laskowych w oparciu o zasady ekonomiczne, etyczne i ekologiczne). Zając jest wielkości standardowej tabliczki czekolady, waży 90 gramów. Kosztuje niecałe 16 złotych i jest dostępny w sklepach stacjonarnych na terenie Polski.

Co myślicie o takiej wersji świątecznego zająca? Czy taka propozycja sieciówki zachęca was do wycieczki do sklepu i zaopatrzenia się w ten niebanalny produkt?

Zobacz również:

Kolejny wegański przysmak w IKEA. Tym razem w sklepach sieci będzie można spróbować lodów truskawkowych

Janusz Profus, Maestro Czekolady E.Wedel: "Dla cukiernika czekolada jest jak złoto i diamenty dla jubilera"

Więcej o:
Copyright © Agora SA