Tatar ze śledzia według Magdy Gessler - przepis na doskonałe danie na Wigilię i Boże Narodzenie

Restauratorka Magda Gessler po raz kolejny postanawia podzielić się z rodakami swoimi przepisami na wigilijne dania. Tym razem jest to zyskujący coraz większą popularność tatar ze śledzia.

Magda Gessler przyznaje, że lubi nadawać nowoczesną formę tradycyjnym potrawom. Nie inaczej jest przypadku tatara ze śledzia, który staje się obecnie bardzo modnym daniem. Przepis na tatar ze śledzia Magdy Gessler pojawił się ostatnio w magazynie "Dobre rady". Jak przyrządza ten przysmak słynna restauratorka?

Tatar ze śledzia - przepis Magdy Gessler

Czego będziemy potrzebować? Czterech płatów śledziowych, dwóch ogórków kiszonych, jednej pieczonej czerwonej papryki, jednej cebuli, trzech jajek na twardo, kilku marynowanych grzybów. Do doprawienia przydadzą się keczup, sól i pieprz.

Przygotowanie dania jest banalnie proste: płaty śledziowe, kiszone ogórki, pieczoną paprykę, cebulę, jajka i grzyby powinniśmy pokroić w kostkę, najlepiej drobną. Następnie solimy, posypujemy pieprzem, dodajemy keczup i mieszamy. Tatar jest gotowy i można go podawać. Z pewnością takie danie zainteresuje naszych wigilijnych gości swoim smakiem i fantazyjnym podejściem do klasycznej wersji tatara.

Tatar ze śledzia to pyszna przekąska. Haps też ma swój przepis, który zobaczycie na poniższym filmiku:

Może was także zainteresować: Testujemy przepisy na śledzie pięciu znanych gwiazd sceny kulinarnej. Które najlepsze?

Więcej o:
Komentarze (10)
Tatar ze śledzia według Magdy Gessler - przepis na doskonałe danie na Wigilię i Boże Narodzenie
Zaloguj się
  • raknawspak

    Oceniono 5 razy 5

    te zdjęcia z włochatą powinny być na sadistic a nie na haps

  • strach_sie_bac

    Oceniono 5 razy 5

    Tatar ze śledzia???? To może jeszcze kompocik z kartofli :D

  • eisbergh

    Oceniono 4 razy 4

    Gazeto, promujac te prymitywna, chamska pistac (chwalaca sie filmikami na ktorych lapie za przyrodzenie partnera w tancu) stajecie sie kopia koorvizji promujacej.martyniuka. Pomyslcie o tym

  • klm747

    Oceniono 5 razy 3

    nazwisko Gessler kojarzy mi się wyłącznie z oszustwami, wyłudzeniami i niezapłaconymi podatkami

  • uploadhelski

    Oceniono 3 razy 3

    ...dodajemy keczup i mieszamy... to już jest zbrodnia! kechup dodawany do śledzia, jest tyle sposobów na doprawienie. Ten jest równie prymitywny jak zakwaszenie barszczu wigilijnego octem.

  • salsolo.4

    Oceniono 3 razy 3

    Posolić filet ze śledzia??? Ciekawe kto to tknie???

  • klassa

    Oceniono 5 razy 1

    Dzień bez 70-cio letniej spasionej Lalki Barbie - dla portalu GW - dniem straconym.

  • paseo

    0

    Rzygam Gessler i cala jej zydowska rodzina

  • envol

    0

    Wigilijna kolacja? Owszem, dlaczego nie. Zawsze można coś przekąsić. Można nawet do tej kolacji przygotować jakieś wyszukane dania i to niekoniecznie polskie. Ponieważ ten nasz hodowany karp smakuje dzisiaj jak błoto, wędliny i szynka, którą zawsze spożywano tutaj następnego dnia po wigilii, już dawno utraciły swój smak, smak mięsa w ogóle. Na wyróżnienie na pewno zasługuje czerwony barszcz, który należy do naszej regionalnej kuchni. pośród polskich zup zajmuje pierwsze miejsce. Pozostałe specjały podawane w ten wieczór smakują raczej słabo. I tutaj nie chodzi o mistrza kuchni, który mógłby te dania najlepiej przygotować, ale w ogóle o nasze dania, jej składniki które nie wyróżniają się niczym szczególnym. Wiecznie kapusta, wszędzie grzyby, i takie tam lokalne kuchcenie. Generalnie kolacja wigilijna to taki nasz rodzimy folklor, tak jak zastawianie grobów świeczkami i plastikowymi kwiatami 1 listopada. Oczywiście, przed kolacją z religijnym namaszczeniem wiele osób dzieli się tzw. opłatkiem, potem oddają się obowiązkowo atmosferze naszej martyrologii w mediach, która jest wałkowana od rana aż do północy. Następnie kolędy i przeważnie historie syberyjskie albo okupacyjne. Dlaczego nie, Z tego powodu, coraz więcej Polaków, woli w tym okresie wyjechać na urlop za granicę. Po prostu, każdemu według potrzeb. Jeden woli śmiech i zabawę, ruch na świeżym powietrzu, a inni w tym okresie preferują religijną lub świąteczną zadumę.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX