Dlaczego Lubella Pełne Ziarno tak szybko znika? Bo ma nowy, delikatniejszy smak!

Pełnoziarniste makarony przekonują do siebie coraz większe grono smakoszy, a będzie tych wielbicieli jeszcze więcej! Teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, delikatniejszy smak, który zachwyci nie tylko fanów makaronów pełnoziarnistych, ale także tych, którzy swoją przygodę z tym smakiem dopiero rozpoczynają. W nowej, lepszej odsłonie Pełnego Ziarna od Lubelli znajduje się kilka wariantów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.

DELIKATNIEJSZY SMAK, JAŚNIEJSZY KOLOR

Lubella Pełne Ziarno zmienia się – od teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, lepszy smak, a po ugotowaniu makaron jest jaśniejszy. W czym tkwi sekret Pełnego Ziarna od Lubelli? Makaron Lubella Pełne Ziarno ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Cała tajemnica lepszego, delikatniejszego smaku tkwi w doskonałej jakości zbożu oraz specjalnym sposobie mielenia ziaren, a Lubella zna się na tym jak nikt inny. Ma ponad 130 lat doświadczenia i tradycji, a młyn Lubelli w Lublinie należy do najnowocześniejszych w Europie. Nic więc dziwnego, że kiedy tylko na stole pojawi się danie z Lubella Pełne Ziarno – od razu szybko znika!

ZBOŻE, MINERAŁY, ENERGIA

Lubella Pełne Ziarno to niezmiennie źródło tych samych niezbędnych minerałów oraz gwarancja 100% naturalnych składników. Makarony od Lubelli zawiera węglowodany, które mogą wpływać na uzupełnienie glikogenu w tkance mięśniowej. Są też źródłem białka, które może mieć pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, a także przyczyniać się do wzrostu masy mięśniowej i pomagać w jej utrzymaniu. W makaronach pełnoziarnistych od Lubelli znajdziemy również wiele cennych minerałów takich jak żelazo, miedź, fosfor czy mangan. Jest też błonnik, który może pomóc w oczyszczaniu organizmu, nabieraniu energii i sił do działania.

7 WARIANTÓW W JESZCZE SMACZNIEJSZEJ ODSŁONIE

Lubella Pełne Ziarno z nowym, lepszym smakiem to aż 7 propozycji, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki – w nowym, delikatniejszym wydaniu będziemy mogli spróbować ich w 3 wersjach – z pszenicy, z dodatkiem orkiszu lub żyta.

POZNAJ PRZEPISY Z NOWYM PEŁNYM ZIARNEM OD LUBELLI!

Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską

Składniki na 2 porcje:

200 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Spaghetti

300 g bobu

120 g boczku w kawałkach

100 g serka mascarpone

1 łyżka oleju rzepakowego

szczypta pieprzu

natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1. Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzając, zostawić 1/2 szklanki wody.

2. Ugotować bób, ostudzić i obrać.

3. Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać ser mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu.

4. Dodać bób, makaron Lubella Pełne Ziarno i gotować, aż sos lekko zgęstnieje.

5. Doprawić szczyptą pieprzu.

6. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem

Składniki na dwie porcje:

150 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Świdry

200 g wędzonego łososia

pół cebuli

łyżeczka masła

2 łyżki oliwy z oliwek

100 ml śmietany 30 proc.

koperek

cytryna

świeżo zmielony pieprz

sól

Przygotowanie:

1. Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.

2. Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę.

3. Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

4. Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę.

5. Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min.

6. Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.