Makaron PEŁNOZIARNISTY

Linia makaronów Integrale wytwarzana jest w 100 % z pełnego ziarna mielonego w tradycyjny sposób w młynach Barilla. Nie rozpada się podczas gotowania i wyśmienicie smakuje, zarówno z prostymi i lekkimi sosami, jak i bardziej skomplikowanymi przepisami. Makaron pełnoziarnisty Barilla dostarcza 6 g błonnika na porcję, czyli trzy razy więcej w porównaniu z naszym tradycyjnym makaronem. Linia makaronów Integrale, zachwyci podniebienia nie tylko wymagających dzieci ale także całej rodziny.

PENNETTE RIGATE Pełnoziarniste Pennette Rigate idealnie pasują do mięsnych i pomidorowych sosów, lecz także do bardziej innowacyjnych rozwiązań kulinarnych. Barilla szczególnie poleca łączenie tego rodzaju makaronu z prostym sosem pomidorowym i dodatkiem świeżej rukoli. Pennette Rigate idealnie łączy się z sosem Basilico : sos pomidorowy z bazylią.

SPAGHETTI INTEGRALE N.5 Świetnie nadają się do lekkich, codziennych sosów podkreślając jednocześnie wyrafinowanie wyszukanych przepisów, jak np. tych z dodatkiem owoców morza. Barilla poleca pełnoziarniste Spaghetti nr. 5 ze świeżymi pomidorami, małżami i szczyptą świeżej pietruszki. Spaghetti N.5 Integralle tworzy idealne połączenie z pesto alla Genovese.

* * * 

Barilla to włoski producent najwyższej jakości makaronów i sosów na terenie całego świata od ponad 135 lat. W Polsce dostępne są makarony w wersji klasycznej, takie jak na przykład: farfalle, penne, fusilli, spaghetti, po bardziej wyszukane z linii La Collezione: conchiglie, casarecce, tagliatelle, papardelle, lasagne czy cannelloni.

Oprócz odmian klasycznych, Barilla stworzyła również makarony pełnoziarniste. Aby skomponować idealne dania, Barilla oferuje wiele rodzajów sosów i pesto, od znanych i popularnych, jak na przykład Bolognese, Arrabbiata czy Pesto alla Genovese, po bardziej unikalne receptury, takie jak Pecorino i Ricotta.