Nowy szef kuchni, nowe oblicze restauracji ZONI

Michał Gniadek - laureat wielu branżowych nagród, okrzyknięty przez przewodnik Gault & Millau Młodym Talentem został nowym szefem kuchni restauracji ZONI. W zabytkowym, zrewitalizowanym budynku Centrum Praskiego Koneser, ZONI serwuje gościom odmienione, autorskie menu oparte na produktach z całego świata.

Michał Gniadek słynie z kuchni, w której króluje prostota, międzynarodowe inspiracje i najwyższej jakości produkty. Przygotowuje dania intrygujące w smakach i teksturach, i zaskakujące w swoim minimalizmie. W serwowanych potrawach lubi łączyć przeciwstawne smakowe bieguny i tworzyć na ich bazie harmonijnie zbudowane dania, które zaspokajają wszystkie zmysły smakoszy.

Goście docenią także wysmakowane wnętrza ZONI, zaprojektowane przez Mirosława Nizio, szefa warszawskiej pracowni Nizio Design International. Restauracja mieści się w historycznym budynku rektyfikacji dawnej fabryki wódki na terenie dzisiejszego Centrum Praskiego Koneser. Wnętrza zaprojektowane przez architekta z troską o najdrobniejsze detale tworzą nostalgiczno-industrialny charakter miejsca. Stworzonym specjalnie z myślą o Zoni meblom towarzyszą pofabryczne elementy. Całość, dzięki swej eleganckiej surowości i harmonijnej aranżacji nie odwraca uwagi od tego, co stanowi domenę ZONI – od najwyższej jakości kuchni.