Bread and butter pudding

Haps 24.01.2020 16:59
(1 ocena)
OCEŃ
Bread and butter pudding
Chałka i masło to duet idealny. Dlaczego więc ograniczać się do smarowania kromki i jedzenia 'na sucho'? Przygotujcie klasyczny bread and butter pudding, czyli zapiekane ciasto z chałki i masła. Gwarantujemy - nie pożałujecie.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Chałkę pokrój na kromki. W misce wymieszaj mleko ze śmietaną, jajkiem, cukrem i solą. Foremkę wysmaruj masłem i poukładaj w środku porwane kawałki chałki. Pomiędzy pieczywo powkładaj rodzynki oraz kosteczki masła. Całość zalej masą jajeczną i posyp wymieszanym cukrem z cynamonem. Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 30 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA