Chili con carne

Angel Aceves Vivanco/Magazyn Kuchnia 29.01.2020 16:56
(brak ocen)
OCEŃ
Chili con carne
Chili con carne
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Fasolę moczymy przez noc, gotujemy z liściem laurowym na małym ogniu do miękkości. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, czosnek siekamy. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, szklimy cebulę i czosnek, dodajemy oregano. Wkładamy mięso i mieszając, smażymy na mocnym ogniu, aż zbrązowieje. Dodajemy resztę przypraw i szklankę wody lub rosołu. Dusimy 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodajemy odcedzoną fasolę, przecier pomidorowy, mieszamy i gotujemy kolejne 30 minut bez przykrycia. Podajemy z kwaśną śmietaną i tortillami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.