Czarne risotto z dynią

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 26.01.2020 10:57
(brak ocen)
OCEŃ
Czarne risotto z dynią
Czarne risotto z dynią
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Posiekane czosnek i cebulę podsmażamy na oliwie w rondlu o grubym dnie. Wsypujemy ryż i mieszając, podgrzewamy przez 1-2 minuty. Porcjami wlewamy bulion. Gdy jedna porcja się wchłonie, dodajemy kolejną, do chwili aż ryż zrobi się półtwardy. Wtedy wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię i upieczona dynię (jak w przepisie na kremową zupę), posiekany tymianek, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy risotto jeszcze 5 minut. Dynia częściowo powinna się rozpaść i nadać ryżowi kremową konsystencję. Przekładamy risotto na talerze i posypujemy parmezanem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA