Fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty

Haps 24.01.2020 16:42
(31 ocen)
OCEŃ
 Fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty
Jeśli marzycie o plackach, ale znudziły się wam te z ziemniaków albo naleśnikowe, przychodzimy z pomocą. Oto fuczki - pyszne placuszki z kapusty kiszonej, które robi się mega prosto i mega szybko. Fartuchy w dłoń i do dzieła!
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kapustę zgrubnie posiekaj na mniejsze kawałki. W osobnej misce połącz mleko z jajkami, kminkiem, cząbrem, mąką, solą i pieprzem. Do środka dodaj kapustę i wszystko wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, po czym wykładaj na nią po dużej łyżce masy, lekko ją przyklepując. Smaż z obu stron do momentu, aż się zrumienią. Gotowe placki przełóż na ręcznik papierowy, by wchłonął nadmiar tłuszczu. Podawaj z kleksem śmietany i posiekanym koperkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.