Galaretka pomarańczowa z likierem
Galaretka pomarańczowa z likierem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Sok pomarańczowy - 1,25 lSkórka pomarańczowa - cienko obrana z 3 pomarańczyLikier pomarańczowy - 250 mlCukier żelujący - 1 kg
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sok pomarańczowy (najlepiej świeżo wyciśnięty) wymieszaj z cukrem i skórką pomarańczową. Szybko zagotuj, ciągle mieszając gotuj około minuty na mocnym ogniu. Potem wyjmij skórkę pomarańczową, wlej likier, wymieszaj. Przygotowaną galaretką napełnij wyparzone słoiki i szczelnie je zamknij.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory