Glögg

Magazyn Kuchnia 06.12.2019 19:52
(brak ocen)
OCEŃ
Glögg
Glögg
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanine: powyżej godziny

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pomarańczę sparz, pokrój w plasterki. Obierz imbir. Wymieszaj wino wytrawne ze słodkim, dodaj wermut, angosturę, rodzynki, pomarańczę, kardamon, goździki, imbir i cynamon. Szczelnie przykryj i odstaw na 12 godzin. Następnie dodaj wódkę i cukier, zagotuj, mieszając. Wsyp migdały, pij od razu po przygotowaniu. Do glöggu koniecznie trzeba podać łyżeczkę do wyławiania rodzynek i migdałów.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA