Łazanki
Łazanki
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie łazanków: 20 minut
Odstawienie ciasta: 60 minut
Przygotowanie kapusty: 15 minut
Składniki (4porcje)
-
Jajka - 1Kapusta biała - 1/2 główkiSmalec - 1 czubata łyżkaCukier - Do smakuSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smakuMąka pszenna - 40 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wbij jajko do mąki, lekko posól i wyrabiaj, dodając tyle wody, aby powstało luźne ciasto. Przykryj i zostaw na godzinę, aby odpoczęło. Potem cienko rozwałkuj, posyp mąką, wytnij łazanki. Ugotuj w lekko osolonej wodzie. Kapustę poszatkuj. Roztop tłuszcz, posyp odrobiną cukru, lekko skarmelizuj. Wrzuć kapustę, smaż, mieszając, aż się przyrumieni. Posól i popieprz, dodaj łazanki. Możesz przyprawić cukrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory