Łosoś na rzodkwi i zielonych szparagach

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 18.12.2019 17:43
(brak ocen)
OCEŃ
Łosoś na rzodkwi i zielonych szparagach
Łosoś na rzodkwi i zielonych szparagach
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Przygotowujemy 4 kawałki pergaminu (30 x 40 cm), na każdym układamy porcje szparagów i plasterki rzodkwi, a na wierzchu - filety z łososia. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy cebulę z 2 łyżkami skórki cytrynowej, estragonem, 2 łyżeczkami oliwy oraz łyżką soku z cytryny i połową łyżeczki soli. Powstałą mieszaninę nakładamy na filety. Zawijamy pergamin ponad przygotowanymi składnikami, tak aby powstały w miarę szczelne paczuszki. Układamy je na blachach (wejdą po dwie na blachę) i pieczemy 11-13 minut*. Po wyjęciu z piekarnika układamy paczuszki na talerzach, otwieramy pergamin, danie skrapiamy po wierzchu niedużą ilością oliwy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA