Łosoś w sosie pomarańczowym

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 16.01.2020 16:42
(brak ocen)
OCEŃ
Łosoś w sosie pomarańczowym
Łosoś w sosie pomarańczowym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Łososia skrop sokiem cytrynowym, oprósz solą i pieprzem. Pomarańczę sparz i osusz, połowę cieniutko obierz, a skórkę pokrój w paseczki. Potem obierz pomarańczę do końca i powycinaj fileciki. Ułóż je w natłuszczonej formie, na pomarańczach umieść ryby. Utrzyj mikserem śmietanę z sosem rybnym rozprowadzonym łyżką gorącej wody, sokiem i skórką z pomarańczy. Wymieszaj z zielonym pieprzem. Sosem polej ryby, zapiekaj 20 minut w temp. 200 st. C (na środkowym poziomie piekarnika). Przed podaniem udekoruj paseczkami skórki pomarańczowej. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem, wsyp koperek. Duś przez chwilkę, mieszając, aby ziemniaki pokryły się koperkiem. Podawaj do ryb.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA