Pieczeń z owocami pigwowca i granatami

Przemysław Muszyński/Magazyn Kuchnia 23.01.2020 17:03
(brak ocen)
OCEŃ
Pieczeń z owocami pigwowca i granatami
Pieczeń z owocami pigwowca i granatami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wszystkie przyprawy mieszamy i rozbijamy w moździerzu. Uzyskaną mieszanką nacieramy wieprzowinę i odstawiamy do lodówki na 12 godz. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, obsmażamy mięso ze wszystkich stron, przekładamy na talerz i kroimy w plastry. Warzywa obieramy i myjemy - cebulę i marchew siekamy, a brokuły i fenkuł kroimy w kostkę. Owoce pigwowca dzielimy na ósemki, pozbawiamy pestek i smażymy 10 minut. Dodajemy warzywa oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy 10-15 minut. Zalewamy bulionem i sokiem z granatów, doprawiamy dżemem i zagotowujemy. Dodajemy plastry mięsa, obtaczamy w sosie i pieczemy 30 minut w temp. 160°C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA