Poncz na rumie
Poncz na rumie
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Cukier - 225 g, bardzo drobnySok cytrynowy - 225 ml (albo z limonki)Sok pomarańczowy - z 2 pomarańczyRum - 800 ml, ciemnyGrenadyna - 3 łyżkiAngostura - 4 kropleGałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczkiLód - dużo kostekPomarańcze - 1, drobno pokrojona
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zrób syrop: na patelni podgrzej cukier z dwiema szklankami wody, cały czas mieszając. Delikatnie zagotuj, podgrzewaj na mocnym ogniu przez 2 minuty, mieszając aż cukier się rozpuści. Odstaw na bok do wystygnięcia. W dużej misce lub dzbanie połącz soki owocowe ze schłodzonym syropem cukrowym, rumem i Grenadyną, dobrze mieszając. Dodaj bitter i gałke muszkatołową. Podawaj w wysokiej szklance pełnej lodu i ozdób plastrami pomarańczy. Poncz na rumie to gwarancja udanej imprezy!
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory