Poncz na rumie

Jonathan Phang, Magazyn Kuchnia 16.01.2020 16:40
(brak ocen)
OCEŃ
Poncz na rumie
Poncz na rumie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zrób syrop: na patelni podgrzej cukier z dwiema szklankami wody, cały czas mieszając. Delikatnie zagotuj, podgrzewaj na mocnym ogniu przez 2 minuty, mieszając aż cukier się rozpuści. Odstaw na bok do wystygnięcia. W dużej misce lub dzbanie połącz soki owocowe ze schłodzonym syropem cukrowym, rumem i Grenadyną, dobrze mieszając. Dodaj bitter i gałke muszkatołową. Podawaj w wysokiej szklance pełnej lodu i ozdób plastrami pomarańczy. Poncz na rumie to gwarancja udanej imprezy!

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.