Pyszna zupa grzybowa

Magazyn Kuchnia 09.12.2019 13:32
(brak ocen)
OCEŃ
Pyszna zupa grzybowa
Pyszna zupa grzybowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Łupiny kasztanów natnij od wypukłej strony. Włóż kasztany do wrzątku, gotuj 5 minut od chwili, gdy woda ponownie zawrze. Teraz obierz kasztany, włóż do rosołu i ugotuj do miękkości (ok. godziny). Grzyby oczyść, odłóż 3-4, a resztę pokrój. Wszystkie grzyby usmaż na oleju. Kasztany wyjmij z rosołu, odłóż 3-4, a resztę zmiksuj z pokrojonymi grzybami, rosołem i śmietaną. Przypraw, zagotuj. Rozlej na talerze, udekoruj całymi kasztanami i grzybami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.