Ragout wieprzowe z suszonymi śliwkami

Dorota Sulich-Długosz, Magazyn Kuchnia 16.01.2020 14:59
(brak ocen)
OCEŃ
Ragout wieprzowe z suszonymi śliwkami
Ragout wieprzowe z suszonymi śliwkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy na oliwie. Zmniejszamy ogień, wlewamy śliwowicę i połowę bulionu. Dodajemy miód i ziarna jałowca. Dusimy godzinę pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając bulionem. Pod koniec wrzucamy cebulki i pokrojone śliwki. Doprawiamy pieprzem.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.