Ryba smażona z imbirem

Magazyn Kuchnia 24.12.2019 11:58
(brak ocen)
OCEŃ
Ryba smażona z imbirem
Ryba smażona z imbirem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W miseczce mieszamy skórkę i sok z limonki, starty imbir, wino lub sherry, sos sojowy i cukier. Rybę kroimy w 2,5-centymetrowe kawałki, obsypujemy mąką kukurydzianą, w razie potrzeby strzepując jej nadmiar. Rozgrzewamy wok i polewamy go olejem. Gdy tłuszcz zaczyna dymić, wsypujemy do woka pokrojoną dymkę i smażymy przez minutę. Następnie dodajemy rybę i smażymy przez kolejną minutę; mieszając potrawę, uważamy, aby zbytnio nie połamać ryby. Dolewamy limonkową miksturę oraz wywar z kurczaka lub warzyw, całość doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podajemy z ryżem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA