Wywar rybny

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 16.12.2019 22:36
(brak ocen)
OCEŃ
Wywar rybny
Wywar rybny
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Resztki rybne myjemy. Cebulę obieramy, grubo siekamy. Czosnek miażdżymy. Pora, marchew, seler i koper myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Łby i grzbiety ryb oraz wszystkie jarzyny wkładamy do garnka, wlewamy 1 1/4 l wody oraz wino, dodajemy liście laurowe i pieprz. Po zagotowaniu zdejmujemy pokrywkę i gotujemy na średnim ogniu 20-30 min, od czasu do czasu zbierając pianę. Po ugotowaniu odcedzamy wywar, wlewamy z powrotem do garnka i odparowujemy, aż pozostanie 1 l wywaru. Solimy do smaku. Wywar można zamrozić.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA