Zupa grzybowa z kawiorem z łososia
Zupa grzybowa z kawiorem z łososia
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny
Składniki (6porcji)
-
Grzyby - 60 dagMasło - trochę, do smażeniaŚmietana kremówka 36 proc. - 500 mlPorto - 100 mlBulion drobiowy - 4 łyżki, esencjonalnyMleko 3.2 proc. - 200 mlPieprz biały mielony - do smakuSól - do smaku
-
Dodatki
Śmietana kremówka 36 proc. - 100 mlKawior czerwony - z łososia, 6 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby pokrój na plasterki grubości 3-4 mm. W garnku o grubym dnie stop masło i usmaż grzyby. Dodaj kremówkę, porto i wywar. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj mleko. Wymieszaj, zagotuj i przypraw solą i białym pieprzem. Przed podaniem dodaj śmietankę 12-proc. i roztrzep zupę trzepaczką, aby była spieniona. Ubij na sztywno 100 ml śmietany kremówki. Zupę przelej na ogrzane talerze, na wierzchu rozłóż porcje bitej śmietany i kawioru.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory