Zupa grzybowa z kawiorem z łososia

Magazyn Kuchnia 16.01.2020 16:36
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa grzybowa z kawiorem z łososia
Zupa grzybowa z kawiorem z łososia
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Grzyby pokrój na plasterki grubości 3-4 mm. W garnku o grubym dnie stop masło i usmaż grzyby. Dodaj kremówkę, porto i wywar. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj mleko. Wymieszaj, zagotuj i przypraw solą i białym pieprzem. Przed podaniem dodaj śmietankę 12-proc. i roztrzep zupę trzepaczką, aby była spieniona. Ubij na sztywno 100 ml śmietany kremówki. Zupę przelej na ogrzane talerze, na wierzchu rozłóż porcje bitej śmietany i kawioru.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA