Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • David Gaboriaud zrobił wyśmienity tabbouleh. Główny składnik zaskoczy każdego

    David Gaboriaud zrobił wyśmienity tabbouleh. Główny składnik zaskoczy każdego

    David Gaboriaud odwiedził naszą hapsową kuchnię. Kucharz przygotował wybitny tabbouleh, czyli sałatkę warzywną charakterystyczną dla kuchni libańskiej. Jednak nie taki, jakiego zapewne się spodziewasz. Zamiast kaszy bulgur wykorzystał... kalafiora. I to w całości, bo do sałatki dodał również liście, udowadniając w ten sposób, że każda część tego warzywa nadaje się do jedzenia i, mało tego, jest przepyszna! Zrób ten tabbouleh w domu i przekonaj się, że mamy rację.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Jego wysokość rosół. Wyjdzie lepszy niż babciny dzięki dwóm zasadom

    Jego wysokość rosół. Wyjdzie lepszy niż babciny dzięki dwóm zasadom

    Rosół to niekwestionowany król polskich stołów i trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad lub rodzinne uroczystości bez niego. Przepis na rosół jest prosty, ale tylko w teorii. W praktyce dwa niepozorne błędy mogą pozbawić go smaku. Podpowiemy, jaka jest najlepsza kolejność dodawania składników i dlaczego nie wolno solić rosołu na początku. Zobaczysz, wyjdzie lepszy, niż babciny.

    Joanna Szumilas
  • Przepis na fajitas z kurczakiem. Od razu zróbcie więcej, bo zniknie lotem błyskawicy
  • David Gaboriaud zrobił u nas suflet na Dzień Kobiet. Nie możemy przestać o nim myśleć

    David Gaboriaud zrobił u nas suflet na Dzień Kobiet. Nie możemy przestać o nim myśleć

    David Gaboriaud odwiedził kuchnię Hapsa i z okazji Dnia Kobiet przygotował taki suflet czekoladowy, że gdybyśmy mieli w redakcji kapcie, pospadałyby nam z nóg. Kucharz podkręcił jego smak sosem czekoladowo-kawowym, a my zgodnie stwierdziliśmy, że to najlepsze, co nam się w życiu przytrafiło. Ale wiesz, co jest jeszcze lepsze? Że bez żadnego problemu zrobisz taki deser w domu. Łap przepis!

    Aleksandra Wiśniewska
  • Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym

    Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym

    Próbowaliście kuchni hinduskiej? Niezależnie od tego, co powiecie, nasza odpowiedź brzmi: świetnie! Jeśli mieliście przyjemność, teraz ją podwoicie, a jeśli nie mieliście - od dziś na słowo "tandoori" wasze serca zabiją mocniej.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Leniwe kluski z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką

    Leniwe kluski z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką

    Leniwe kluski tylko z masłem albo śmietaną? Nie, żebyśmy krytykowali klasyczne leniwe - każdym kluskom należy się szacunek. Ale może spróbujecie czegoś nowego? Oto fantastyczna wersja z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką. Palce lizać!

    Aleksandra Wiśniewska
  • Słodkie piękności, czyli cruffiny cynamonowe. By je zrobić, musisz mieć tylko cztery składniki
  • Takiego tatara nie zjesz w żadnej restauracji. Zwyciężczyni 'MasterChefa' wie, jak go podrasować

    Takiego tatara nie zjesz w żadnej restauracji. Zwyciężczyni "MasterChefa" wie, jak go podrasować

    Joanna Szymanowska wygrała 12. edycję "MasterChefa". Zwyciężczyni odwiedziła kuchnię Hapsa, gdzie wyczarowała takie rzeczy, że aż zaniemówiliśmy. Jedną z potraw był tatar w stylu orientalnym. Podała go ze smakowym majonezem, szalotką i shimeji w zalewie octowej, aromatycznym sosem oraz chrupiącym żółtkiem. Zdradziła też, jak przygotować mięso na tatara, by odpowiednio je zmiękczyć i jak później je pokroić, by potrawa smakowała i wyglądała jak z najlepszych restauracji.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Zwyciężczyni 'MasterChefa' odwiedziła naszą kuchnię. Jej przepis olśniewa. 'Zrobicie wrażenie'

    Zwyciężczyni "MasterChefa" odwiedziła naszą kuchnię. Jej przepis olśniewa. "Zrobicie wrażenie"

    Joanna Szymanowska to zwyciężczyni 12. edycji "MasterChefa". Zaprosiliśmy ją do kuchni Hapsa, by podzieliła się z nami i z wami wyjątkowymi przepisami. Jeden z nich tak nas oczarował, że nie mogliśmy oderwać się od talerzy. To policzki wołowe podawane z chrzanowym purée, chipsami z cebulki oraz z gruszką w przyprawach korzennych. - Fajny obiad, którego nie spotkacie w każdym domu, a na pewno zrobicie wrażenie - stwierdziła. Bez dwóch zdań ma rację.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Chrupiące skrzydełka w słodkiej glazurze

    Chrupiące skrzydełka w słodkiej glazurze

    Skrzydełka są świetne - latem fantastyczne na grilla, zimą chętnie wrzuca się je do piekarnika. A próbowaliście tych w wersji egzotycznej - w chrupiącej panierce w klejącym, słodkim sosie? Jeśli nie - do dzieła! A jeśli tak... Nie wierzymy, że znów ich nie zrobicie.

    Haps
Copyright © Agora SA