Food Blogger Fest 2019
Zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach
Wszystkie warsztaty odbędą się 23 marca w trakcie konferencji Food Blogger Fest
Sprawdźcie swoje maile! Wysłaliśmy potwierdzenia do osób zakwalifikowanych na warsztaty.
Knife skills czyli mistrzowskie cięcie Kuby Korczaka

Zapisz się już dzisiaj na warsztaty i poznaj niestandardowe techniki korzystania z noży oraz porady, triki i tajniki szefa kuchni Kuby Korczaka z ekipy Haps.pl. Przed Wami trybowanie, siekanie, filetowanie, plastrowanie oraz krojenie precyzyjne. Podczas warsztatu przygotujemy następujące dania:
bez mięsa:
- zupa tajska z mlekiem kokosowym i trawą cytrynowa + tajskie pierożki z krewetkami i rybą + zioła Origanum + kwiaty jadalne z Ogrodnictwa Lawenda
mięso:
- zupa pho z gęsiny + marynowana gęś + makaron ryżowy + grzyby + zioła Origanum + kwiaty jadalne z Ogrodnictwa Lawenda
godz - 12:00 - 14:00 - czas trwania ok 2 h
ilość miejsc - 16 osób
O Kubie poczytasz i pooglądasz na fb.com/kubakorczakgotuje oraz instagram.com/kuba_korczak
Jeśli chcesz wziąć udział w warsztatach z Kuby Korczaka, napisz dlaczego
to właśnie Ty masz wziąć udział w warsztatach kulinarnych na adres: fbf9@agora.pl.
#ProściejZFiskars
Marka Fiskars zaprasza na niesamowite warsztaty kulinarne, które poprowadzi Jan Kuroń!
Uczestnicy zostaną podzieleni na grupy, których zadaniem będzie przygotowanie swoich autorskich potraw. Dania zostaną ocenione pod względem: smaku, estetyki oraz pomysłowości. Bardzo istotnym, ostatnim kryterium będzie niemarnowanie. Taka miękka rywalizacja, którą napędza idea "zero waste" przynieść może wyłącznie pozytywy!
Prowadzący: Jan Kuroń - kucharz, dziennikarz, absolwent Le Cordon Bleu w Londynie. Pracował w restauracjach w Polsce i za granicą (Hiszpania, Wielka Brytania). Miłośnik polskiej kuchni, lecz otwarty na każde nowe inspiracje. Z racji nazwiska obciążony kulinarnie i społecznie, co przejawia się m.in. w walce o niemarnowanie żywności czy o prawa zwierząt.
Każda tura przewiduje udział 8 blogerów.
Więcej informacji o Janie:
facebook.com/jasiekkuron
instagram.com/jasiek_kuron_gotuje
GODZINY WARSZTATÓW: I. 11.00-11.40; II. 12.30- 13.10; III. 14.00- 14.40

Jak dostać się na warsztaty?
Jeśli chcesz wziąć udział w warsztatach z marką Fiskars, wyślij swój przepis na proste i szybkie danie, którym zachwycasz swoich gości na adres: fbf9@agora.pl.
W tytule maila koniecznie wpisz "Fiskars" oraz wybraną godzinę warsztatów.
Zapisy ruszają od poniedziałku 18.03.2019 i trwają do 20.03.2019.
Zapraszamy!
#Cookstorybysamsung
Marka Samsung i studio kulinarne Cook Story by Samsung zapraszają na warsztaty.
Czekają na Was niesamowite atrakcje i duża dawka wiedzy! Przewidujemy aż 6 tur warsztatów o rożnej tematyce:
11.45 – Korean street food (30min) – 10/12 osób, prowadzi Bartosz Snecz Dębski
12.30 – Family Hub – warsztat otwarty, prowadzi przedstawiciel Samsung
13.15 – Korean street food (30min) – 10/12 osób, prowadzi Bartosz Snecz Dębski
14.00 - Stylizacja jedzenia (30min) – 10/12 osób, prowadzą autorzy bloga Trawka Gotuje: Aga Trawińska „Trawka” i Krystian Pakieła
14.45 - Family Hub – warsztat otwarty, prowadzi przedstawiciel Samsung
15.30 - Stylizacja jedzenia (30min) – 10/12 osób, prowadzą autorzy bloga Trawka Gotuje: Aga Trawińska „Trawka” i Krystian Pakieła
GODZINY WARSZTATÓW: 11.45 oraz 13.15

Stylizacja jedzenia:
Korean Street Food
Bartosz Snecz Dębski - kucharz i miłośnik street-foodu. Uwielbia azjatyckie smaki i czerpie inspiracje z całego świata. Pracował w znanych restauracjach zarówno w Łodzi, jak i w Warszawie. Współtworzył menu wielu modnych miejsc, takich jak Pizza Boyz, dogidog, Mnana Tex-Mex Bar. Jest autorem bloga kulinarnego „Snecz gotuje” i prowadzącym warsztaty w Cook Story by Samsung.
GODZINY WARSZTATÓW: 14.00 oraz 15.30

Aga Trawińska "Trawka" - współtwórczyni bloga Trawka Gotuje, wulkan energii i kreatywny umysł, który w ciągu dnia swoją kreatywność wykorzystuje do pracy w marketingu, natomiast wieczorami najczęściej w kuchni. Pewnego dnia przeniosła się ze Śląska do stolicy, chwilowo porzuciła sosy, rolady i kluski śląskie na rzecz poszukiwania ciekawych, wyrazistych smaków. Aktualnie szczególnie lubuje się w kuchni azjatyckiej i pizzy na milion sposobów. Swoją zajawkę do gotowania najchętniej łączy z podróżami. Planuje odkryć cały świat a jego smaki przenosić na talerze!
Krystian Pakieła – fotograf specjalizujący się w fotografii jedzenia, współtwórca bloga @TrawkaGotuje. Nie wyobraża sobie siebie gdzie indziej niż blisko ludzi, z aparatem w ręku. Food fotografia to ulubiony fotograficzny kierunek Krystiana. Największą frajdę sprawia mu wydobywanie piękna z najbanalniejszych potraw. Kiedy akurat nie robi zdjęć to z pewnością planuje kolejną podróż, bo podróże to zaraz po fotografii druga z jego życiowych zajawek!
Jak dostać się na warsztaty?
Warsztaty Family Hub są otwarte, natomiast jeśli interesują Cię warsztaty ze stylizacji jedzenia bądź Korean street food, zgłoś się do konkursu. Napisz nam dlaczego to właśnie Ty masz wziąć udział w warsztatach kulinarnych marki Samsung i Cook Story by Samsung na adres: fbf9@agora.pl. W tytule maila koniecznie wpisz nazwę interesujących Cię warsztatów oraz wybraną godzinę. Zapisy ruszają od poniedziałku 18.03.2019 i trwają do 20.03.2019.