Przepisy wideo

  • Proste chipsy z jarmużu z dipem jogurtowo-koperkowym

    Proste chipsy z jarmużu z dipem jogurtowo-koperkowym

    Wieczór z ulubionym serialem i chrupiącą przekąską? Tak! Ale jeśli chcecie się pozbyć wyrzutów sumienia z powodu dużej liczby kalorii, polecamy pyszne i zdrowe chipsy z jarmużu, które umilą każdy seans i wyeliminują choćby gram poczucia winy. Serio, serio!

    Haps
  • Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy

    Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy

    Planujecie zaprosić gości na piątkowy wieczór, ale już nie macie pomysłu, czym ich zaskoczyć? Spokojnie, spieszymy z pomocą! Przedstawiamy wspaniały przepis na aromatyczne czosnkowe supełki, które zawładną podniebieniami nawet najbardziej wybrednych gości. Będą wdzięczni i o waszej imprezie będzie głośno na mieście.

    Haps
  • Kotlety siekane z piersi kurczaka

    Kotlety siekane z piersi kurczaka

    Jeśli przejadły się wam tradycyjne panierowane kotlety drobiowe, mamy na to wspaniałe rozwiązanie! W najnowszym odcinku Haps prezentuje przepyszne, soczyste i pełne smaku siekane kotlety z piersi kurczaka. Zaufajcie nam, zarówno dzieci, jak i dorośli oszaleją na ich punkcie. Smacznego!

    Haps
  • Imprezowe BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole

    Imprezowe BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole

    W dzisiejszym odcinku królować będą imprezowe przekąski! Tomasz, jak zawsze czujny i przebiegły, zaprezentuje Wam pyszne bruschetty z pomidorami i guacamole. Zapewniamy smaczne i chrupiące doznania - zatem do dzieła!

    Haps
  • Lukier do dekoracji ciastek

    Lukier do dekoracji ciastek

    Można zrobić zwykłe ciastka, zjeść je i zapomnieć. Można też przygotować perfekcyjny lukier i udekorować je w każdy możliwy wzór. Wtedy długo będziecie wspominać ten smak, wygląd i uczucie dumy, gdy wszyscy chwalili wasze dekoracje. Jak zrobić lukier? Zobaczcie.

    Haps
  • Podpłomyki - idealna przekąska i dodatek do obiadu

    Podpłomyki - idealna przekąska i dodatek do obiadu

    Jednym z najstarszych rodzajów chleba na świecie są podpłomyki. Choć powstały już kilka tysiącleci temu, wciąż chętnie się je przygotowuje. Nic dziwnego, bo są idealne, i jako dodatek do dań, i jako baza do domowej pizzy. Jak je zrobić? Mamy przepis.

    Haps
  • Murzynek, czyli najprostsze ciasto na świecie

    Murzynek, czyli najprostsze ciasto na świecie

    Murzynek to chyba najbardziej znane Polakom ciasto. Robi się je wybitnie łatwo i naprawdę szybko znika z blaszki. Wiemy, co mówimy - w kuchni Hapsa zapachniało czekoladą i musieliśmy się bardzo wysilić, żeby go nie spałaszować zanim zrobiliśmy zdjęcia. Oto, jak zrobić klasycznego murzynka.

    Haps
  • Frytki belgijskie - mało roboty, dużo jedzenia

    Frytki belgijskie - mało roboty, dużo jedzenia

    To może być śmiała teoria, ale zaryzykujemy - wszyscy uwielbiają frytki! Pośród tych cienkich czy karbowanych prym wiodą belgijskie. Duże, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. No ideał! A do tego, nie trzeba obierać do nich ziemniaków. Mało roboty, dużo jedzenia. Czego chcieć więcej?

    Haps
  • Tatar wołowy - król imprezowych zakąsek

    Tatar wołowy - król imprezowych zakąsek

    Tatar wołowy to niekwestionowany klasyk na polskich stołach. Sa tacy, którzy nie wyobrażają sobie, by nie podać go na weselu albo u cioci na imieninach. Oto, jak zrobić króla imprezowych zakąsek. Przygotujcie listę zakupów!

    Haps
  • Bałkański specjał w naszej kuchni - Ajvar

    Bałkański specjał w naszej kuchni - Ajvar

    Ten genialny dodatek do potraw rozkochał w sobie podniebienia na całym świecie. Ajvar, nazywany "bałkańskim kawiorem" pasuje do wielu potraw. My zdecydowaliśmy się na wersję bardziej macedońską, bo dodaliśmy bakłażana, ale odmian jest wiele. Jednego jesteśmy pewni - nasz ajvar zniknął w rekordowym tempie. Smacznego!

    Haps
  • Tradycyjna lwowska sałatka śledziowa. Nie jadamy jej często, a jest doskonała
  • Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

    Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

    Dla fanów tatara z wołowiny mamy ciekawą propozycję. Żeby nie znudziła wam się ta klasyczna przystawka, idealna do dobrze schłodzonej, znanej wam substancji, spróbujcie czasem tatara ze śledzia. Smak niepowtarzalny - zapewniamy. No i to nie jest tak, że jednym kęsem zdradzicie tatara wołowego. Serio!

    Haps
  • Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu

    Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu

    Jeśli lubisz dobre śledzie i chciałbyś je przygotowac ekspresowo, polecamy nasz przepis na śledzie po japońsku. Nazwa tego galicyjskiego dania pochodzi od wojny japońsko-rosyjskiej, która wybuchła w 1904 roku. W naszym wypadku jedyna wojna, jaka może się zdarzyć, to o ostatni kawałek tej przystawki. Zróbcie dużo!

    Haps
  • Kotlety jajeczne z brokułami, tradycja w odsłonie "zero waste"

    Kotlety jajeczne z brokułami, tradycja w odsłonie "zero waste"

    Ponieważ wszelkie kulinarne eksperymenty nam niestraszne, postanowiliśmy zmodyfikować tradycyjny przepis na kotlety jajeczne, dodając do nich brokuła. Jednak nie piękne, zielone różyczki, a łodygę, która zwykle ląduje w koszu. Uwaga! Wyszło przepysznie, dlatego "zero waste" polecamy gorąco każdemu łasuchowi. Nie pożałujecie. No i smacznego!

    Haps Zero Waste
  • Tarta czekoladowa z malinami. Idealny finał romantycznej kolacji...
  • Lemingtony, kokosanki, kostka kokosowa. Trzy nazwy, ale jeden przepyszny deser
  • Królowa śniadań i kolacji, czyli pasta jajeczna na trzy sposoby 
  • FIT Tarta czekoladowa z musem pistacjowym z matcha

    FIT Tarta czekoladowa z musem pistacjowym z matcha

    Nie można przejść obojętnie obok naszej czekoladowej tarty z musem pistacjowym z herbatą matcha! Dla wszystkich miłośników słodyczy mamy wersję fit, bez wyrzutów sumienia. Przygotowanie tego deseru potraktujcie jak trening, które pysznym zwieńczeniem będzie kawałek ciasta. Siła!

    Haps FIT
  • Król rodzinnych uroczystości, czyli ukochane ciasto Polaków - pleśniak
  • Rogaliki serowe z lukrem cytrynowym

    Rogaliki serowe z lukrem cytrynowym

    Są takie dni w życiu człowieka, że ma ochotę na rogaliki serowe z lukrem cytrynowym. I co wtedy robi? Czyta przepis Hapsa na rogaliki serowe z lukrem cytrynowym i... robi przepyszne rogaliki serowe z lukrem cytrynowym! Smacznego!

    Haps
  • Pikle z awokado. Przepis na wspaniałą przystawkę w słoiku

    Pikle z awokado. Przepis na wspaniałą przystawkę w słoiku

    Jeśli jesteście miłośnikami pikli, czyli marynowanych wspaniałości zamkniętych w słoiku, to ten przepis jest właśnie dla was. Delikatne kawałki awokado w pełnej mocy zalewie zakręci kubkami smakowymi jak wieczko słoika. Smacznego!

    Haps
  • Utopence, czyli marynowane parówki. Idealne do piwa!

    Utopence, czyli marynowane parówki. Idealne do piwa!

    W Czechach to klasyka gatunku. W gospodach podawane jako przekąska do piwa, dla turystów nieco egzotyczne. Jednak, gdy spróbujecie, nie będziecie żałować, bo ich lekko kwaśny smak idealnie pasuje do goryczy złocistego napoju. Na zdravi!

    Haps WORLD
  • Jagodzianki z kruszonką - idealna przekąska o każdej porze dnia... i nocy
  • Prosty, szybki i smaczny przepis na rurki ptysiowe

    Prosty, szybki i smaczny przepis na rurki ptysiowe

    Pamiętacie z dzieciństwa rurki ptysiowe kupowane na wagę w cukierni? Jeśli tak, to mamy dobrą wiadomość - możecie je zrobić sami w domu! Co tam churros! Polska rurka ptysiowa bije ją na głowę. Choć oczywiście warto zjeść jedno i drugie. Bo desery są wspaniałe...

    Haps
  • Kurczak faszerowany pieczarkami, czyli szybki i prosty przepis na obiad w tygodniu
  • Lidl i NCEŻ łączą siły w walce o dłuższe i zdrowsze życie Polaków

    Lidl i NCEŻ łączą siły w walce o dłuższe i zdrowsze życie Polaków

    Lidl Polska i Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej połączyły siły w walce o zdrowie i dobre nawyki żywieniowe Polaków. Ponadto Lidl zobowiązał się, by do końca 2025 roku zredukować o 20% zawartość dodanej soli i cukru w produktach marek własnych. Już teraz sieć razem z NCEŻ rozpoczyna kampanię, której celem jest poszerzenie wiedzy Polaków na temat zdrowego i świadomego odżywiania.

    materiały prasowe