Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Najprostszy domowy izotonik, czyli napój nawadniający

    Najprostszy domowy izotonik, czyli napój nawadniający

    Nie musisz kupować tego dziwnego, drogiego, niebieskiego płynu, żeby porządnie się nawodnić podczas treningu. Najprostszy napój izotoniczny możesz sobie zrobić w domu. Pij w trakcie i po treningu. PS. Mamy radę dla maturzystów - jeśli nie wiecie, jak napisać słowo napój - przez "u", czy "ó" napiszcie "picie"!

    Haps
  • Ciasto Zebra Świąteczna (bez pieczenia)
  • Tarta w kształcie choinki

    Tarta w kształcie choinki

    Choinki są super, bo chowa się pod nimi prezenty. Mają jednak pewne wady. Kłują, gubią igły i zajmują miejsce. My wymyśliliśmy choinkę prawie idealną. Prawie, bo posiada jedną wadę: szybko się kończy. Ale obiecujemy, że do kolejnych świąt udoskonalimy ten przepis.

    Haps
  • Uszka z grzybami

    Uszka z grzybami

    Czy wiecie skąd wzięła się nazwa "uszka"? My też nie. I w sumie chyba nie chcemy wiedzieć. Wystarczy nam to, że są pycha!

    Haps
  • Choinka z ciasta francuskiego

    Choinka z ciasta francuskiego

    Są takie domy, w których jest kilka choinek, bo każdy ma swoją koncepcję na dekoracje. Podczas gdy inni martwią się o drzewko, my martwimy się o jedzenie. Akceptujemy różne świąteczne ozdoby, ale choinkę pieczmy już sami. Nasze drzewko lubi się sobą dzielić. Dla każdego po gałązce.

    Haps
  • Piętrowe choinki i bałwanki

    Piętrowe choinki i bałwanki

    Żeby mieć gwarancję okazałych prezentów trzeba: kupić wysoką choinkę lub postawić drzewko na podwyższeniu. Jeśli nie jesteś przekonany, czy Twoja rodzina zrozumie aluzję, że liczysz na coś naprawdę dużego, zrób chociaż piętrowe ciastka. Te z pewnością przyniosą Ci wiele radości.

    Haps
  • Świąteczne Muffiny

    Świąteczne Muffiny

    Żeby po wigilijnych wypiekach przy zapinaniu spodni, nie zamieniać się w muffina, trzeba zaopatrzyć się w wyższe spodnie. A muffiny polecamy upiec i odświętnie je udekorować - w mikołaja, renifera, choinkę i bałwana. Życzymy ciepłych Świąt, a pamiętajmy im więcej ciałka tym cieplej!

    Haps
  • Tradycyjna lwowska sałatka śledziowa. Nie jadamy jej często, a jest doskonała
  • Świąteczne ciasteczka

    Świąteczne ciasteczka

    Zawsze po Świętach zostaje Ci za dużo wypieków? Mamy rozwiązanie! Przygotuj nasze ciastka, które mogą trochę poleżeć w teorii. Prawda jest taka - są tak dobre, że żaden ciastek się nie ostatnie na "po Świętach".

    Haps
  • Świąteczne leniwe z makiem

    Świąteczne leniwe z makiem

    Można zrobić domowe kluski z makiem, jak jest się ambitnym. A jak jest się leniwym, to przygotowuje się kluski leniwe z makiem. Haps pyta: skoro obydwie wersje są pyszne, po co się przemęczać?

    Haps
  • Barszcz wigilijny na zakwasie

    Barszcz wigilijny na zakwasie

    Chociaż swojego czasu barszcz zdobył dużą popularność za sprawą Barszczu Sosnowskiego, my dobrze wiemy, że barszcz powinien nam się kojarzyć z daniem jedzonym raz w roku - na Wigilię. I nawet jeśli nie jesteś Sosnowskim, to też poradzisz sobie z ugotowaniem tej zupy.

    Haps
  • Tort szachownica z Pryncypałkami

    Tort szachownica z Pryncypałkami

    Cała rodzina myśli, że masz dwie lewe ręce do pieczenia? Zrób szach mat, stawiając przed nimi to ciasto. To tort szachownica z dodatkiem świątecznej wersji Pryncypałek.

    Haps
  • Tarta z masłem orzechowym i czekoladą

    Tarta z masłem orzechowym i czekoladą

    Czasem robimy przepisy na przekór. Kiedy wszyscy pieką pierniczki, makowce i serniki, my robimy tartę. I to taką, na słonych krakersach ze słodkim nadzieniem. Efekt? Goście mają już dosyć świątecznych ciast (które jedzą od miesiąca na różnych wigiliach) i nasza tarta znika w mgnieniu oka.

    Haps
  • Śledź po włosku dla odważnych - PowerKuchnia Adriany

    Śledź po włosku dla odważnych - PowerKuchnia Adriany

    Śledź po włosku dla odważnych według Adriany Marczewskiej. Ojciec będzie zachwycony. Ojciec chrzestny też. Upewnij się jednak, że dla wszystkich śledzia wystarczy, aby przy świątecznym stole nie doszło do wendety za zjedzenie ostatniego kawałka.

    Haps
  • Śledź w oleju i cebuli - PowerKuchnia Adriany

    Śledź w oleju i cebuli - PowerKuchnia Adriany

    Śledź w oleju i cebuli według Adriany Marczewskiej. Choinka ubrana. Prezenty są. Goście są. I wtedy wkracza on: cały w cebuli. Tradycyjny śledź, bez którego nie mogą się odbyć żadne święta Bożego Narodzenia.

    Haps
  • Pierogi z kapustą i grzybami - Tajniki Szefa Kuchni

    Pierogi z kapustą i grzybami - Tajniki Szefa Kuchni

    Oto pierogi z kapustą i grzybami według szefa kuchni Kuby Korczaka. Z takich pierogów będzie dumna nawet najbardziej wymagająca i przywiązana do tradycji babcia. Nie oprze im się także wybredna ciotka. Zresztą trudno krytykować z pełną buzią.

    Haps
  • Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu

    Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu

    Jeśli lubisz dobre śledzie i chciałbyś je przygotowac ekspresowo, polecamy nasz przepis na śledzie po japońsku. Nazwa tego galicyjskiego dania pochodzi od wojny japońsko-rosyjskiej, która wybuchła w 1904 roku. W naszym wypadku jedyna wojna, jaka może się zdarzyć, to o ostatni kawałek tej przystawki. Zróbcie dużo!

    Haps
  • Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

    Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

    Dla fanów tatara z wołowiny mamy ciekawą propozycję. Żeby nie znudziła wam się ta klasyczna przystawka, idealna do dobrze schłodzonej, znanej wam substancji, spróbujcie czasem tatara ze śledzia. Smak niepowtarzalny - zapewniamy. No i to nie jest tak, że jednym kęsem zdradzicie tatara wołowego. Serio!

    Haps
  • Sernik królewski - klasyczny, kultowy, przepyszny! Przepis na sernik doskonały na co dzień i od święta
  • Makowiec

    Makowiec

    Czy wiesz dlaczego lubimy makowca? Bo jak ktoś ukradkiem nam go podjada, to jesteśmy w stanie szybko to zweryfikować. Każemy delikwentowi się uśmiechnąć i widzimy po zębach, czy podkradł nam kawałek.

    Haps
  • Śledź wędzony - PowerKuchnia Adriany

    Śledź wędzony - PowerKuchnia Adriany

    Śledź wędzony według Adriany Marczewskiej. Jeśli w twojej kuchni podenerwowana mama zwykle robi przed świętami zadymę, pokaż jej, że ty też potrafisz. Postaw na zadymę kontrolowaną i zajmij się śledziem. Mama zaniemówi z wrażenia.

    Haps
  • Piernik

    Piernik

    Piernik wcale nie musi być stary, żeby był dobry. Wystarczy zrobić piernika według naszego przepisu i od razu będzie się nadawał do zjedzenia.

    Haps
  • Sałatka jarzynowa

    Sałatka jarzynowa

    Uważasz, że w twoim domu podaje się najlepszą sałatkę jarzynową? Słuchaj, nie ty jeden! Musimy to sprawdzić. Wystarczy, że nas zaprosisz na sałatkę i powiemy ci, czy jest lepsza niż w domach innych fanów hapsa. PS: jesteśmy totalnie nieobiektywni i da się nas przekupić jedzeniem.

    Haps
  • Ciasteczka cynamonowe

    Ciasteczka cynamonowe

    Czy ty też za dzieciaka mówiłeś cymamon? Nawet jeśli teraz mówisz dobrze, to i tak wiemy, że twoje zamiłowanie do ciastek jest takie, jak w dzieciństwie. Z tego się nie wyrasta!

    Haps
  • Lebkuchen (pierniczki)

    Lebkuchen (pierniczki)

    Jeśli spędzasz święta z obcokrajowcami i każdy z was mówi w innym języku, mamy sposób na poprawienie komunikacji. Stawiasz na stole pierniczki i wtedy każdy czuje, że mówisz do niego wesołych Świąt i że jest jak w domu.

    Haps
  • Makowiec bez pieczenia

    Makowiec bez pieczenia

    Makowiec kojarzy ci się z pieczonym ciastem zawijanym w roladę? Taki makowiec robiła twoja prababka, babka, ciotka i stryj. Ale ty zrób w tym roku makowiec po swojemu. Wszystkie chwyty dozwolone, choć rekomendujmy ci nasz przepis. Łatwy i bez pieczenia!

    Haps
  • Śledź na 3 sposoby: śledzie po kaszubsku, śledź pod pierzynką, tatar śledziowy
  • Dyniowa zupa curry - lek na całe zło

    Dyniowa zupa curry - lek na całe zło

    Jesień to dla wielu smutne pożegnanie z beztroskim latem, wakacjami i ciepełkiem. Ale nie ma tego złego - nasza zupa dyniowa poprawi każdy humor i rozgrzeje każde ciało lepiej niż smażenie się na plaży.

    Haps
  • Tarta śliwkowa z kruszonką migdałową, czyli sposób na jesienną chandrę
  • Marynowana papryka - szkoła przygotowywania przetworów

    Marynowana papryka - szkoła przygotowywania przetworów

    Witamy w kolejnym odcinku szkoły przygotowywania przetworów z Hapsem. Dzisiaj nauczysz się, jak przygotować marynowaną paprykę. Na rodzinnym przyjęciu nie może jej zabraknąć, więc bądź uważny i grzecznie wykonuj polecenia, by potem, gdy cała rodzinka zasiądzie do do stołu, na pytanie: "A kto zrobił taką cudowną paprykę" błysnąć zębami, wyciągnąć i odpowiedzieć: "JAAAAAAA".

    Haps
  • Zielone smoothie na 3 sposoby

    Zielone smoothie na 3 sposoby

    Jeśli "seler naciowy" brzmi dla ciebie strasznie, a w kwestii koktajli jesteś zielony, musisz wykorzystać tę zależność bez dwóch zdań. Zaopatrz się w zapas selera naciowego, ogłoś się mistrzem koktajli i rozpocznij produkcję zielonych smoothies. Nie czujesz się przekonany? Spójrz na listę składników. Jak ją najprościej opisać? Nam do głowy przychodzi tylko "pycha", "samo zdrowie" i "zrobić natychmiast".

    Haps
  • 4 sposoby na dania z kalafiora. Zaskocz rodzinę i zostań bohaterem!

    4 sposoby na dania z kalafiora. Zaskocz rodzinę i zostań bohaterem!

    Kalafior większości z nas kojarzy się z domowym obiadem - ugotowanym i polanym wspaniałą mieszanką bułki tartej oraz masła. Dla niektórych klasyka, dla innych nuda. A gdyby tak odczarować to kapitalne warzywo pełne witamin i minerałów? Zapewniamy, że dzięki naszym propozycjom dzieciaki oraz kalafiorowi malkontenci przekonają się do tych smaków. Oto cztery sposoby na dania z kalafiorem. Smacznego!

    Haps
  • Ciasto styropian

    Ciasto styropian

    Kiedyś, żeby wyprowadzić rodziców lub nauczycieli z równowagi, stosowało się broń dźwiękową - np. drapało paznokciami po tablicy lub kroiło styropian. Dzisiaj styropian też jest świetną bronią, ale na to, żeby kogoś udobruchać. Pieczesz ciasto styropian, dajesz go delikwentowi i automatycznie przestaje marudzić.

    Haps
  • Kurczak pieczony na butelce piwa. Miękkie, soczyste mięso, chrupiąca, aromatyczna skórka
  • Najlepszy koktajl na przejedzenie

    Najlepszy koktajl na przejedzenie

    Ten koktajl ma wspaniałe właściwości, najważniejsze to oczyszczanie organizmu z toksyn i spalanie nadmiaru tłuszczu. Jego działanie obejmuje także pozostałe sfery życia: przejdzie ci uczulenie na pracę i kurz, będziesz lepszy w łożku, szybszy w sporcie, będziesz także pisał zabawniejsze posty na FB - no mega. A dłuższe stosowanie daje wspaniałe efekty odmładzające.

    Haps
  • Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem

    Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem

    Przemysł kaszarski w Polsce ma się świetnie właśnie dzięki takim obiadom jak ten. Nie zagryzaj młodej kapusty czerstwym chlebem, skoro możesz wpłynąć na polepszenie gospodarki naszego państwa i na stan twoich włosów i paznokci.

    Haps
  • Najlepszy drobiowy kebab. Jak u mamy

    Najlepszy drobiowy kebab. Jak u mamy

    Lubisz kebaby, ale ulubiona budka, w której ją kupowałaś/eś jest zamknięta? Nic straconego! Zrób własnego kebaba i już nigdy nie uzależniaj się od innych.

    Haps
  • Wielkanocny drożdżowy baranek - tradycyjna ozdoba i przysmak
  • Proste chipsy z jarmużu z dipem jogurtowo-koperkowym

    Proste chipsy z jarmużu z dipem jogurtowo-koperkowym

    Wieczór z ulubionym serialem i chrupiącą przekąską? Tak! Ale jeśli chcecie się pozbyć wyrzutów sumienia z powodu dużej liczby kalorii, polecamy pyszne i zdrowe chipsy z jarmużu, które umilą każdy seans i wyeliminują choćby gram poczucia winy. Serio, serio!

    Haps
  • Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy

    Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy

    Planujecie zaprosić gości na piątkowy wieczór, ale już nie macie pomysłu, czym ich zaskoczyć? Spokojnie, spieszymy z pomocą! Przedstawiamy wspaniały przepis na aromatyczne czosnkowe supełki, które zawładną podniebieniami nawet najbardziej wybrednych gości. Będą wdzięczni i o waszej imprezie będzie głośno na mieście.

    Haps