Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Kurczak pieczony na butelce piwa. Miękkie, soczyste mięso, chrupiąca, aromatyczna skórka
  • Najlepszy koktajl na przejedzenie

    Najlepszy koktajl na przejedzenie

    Ten koktajl ma wspaniałe właściwości, najważniejsze to oczyszczanie organizmu z toksyn i spalanie nadmiaru tłuszczu. Jego działanie obejmuje także pozostałe sfery życia: przejdzie ci uczulenie na pracę i kurz, będziesz lepszy w łożku, szybszy w sporcie, będziesz także pisał zabawniejsze posty na FB - no mega. A dłuższe stosowanie daje wspaniałe efekty odmładzające.

    Haps
  • Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem

    Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem

    Przemysł kaszarski w Polsce ma się świetnie właśnie dzięki takim obiadom jak ten. Nie zagryzaj młodej kapusty czerstwym chlebem, skoro możesz wpłynąć na polepszenie gospodarki naszego państwa i na stan twoich włosów i paznokci.

    Haps
  • Najlepszy drobiowy kebab. Jak u mamy

    Najlepszy drobiowy kebab. Jak u mamy

    Lubisz kebaby, ale ulubiona budka, w której ją kupowałaś/eś jest zamknięta? Nic straconego! Zrób własnego kebaba i już nigdy nie uzależniaj się od innych.

    Haps
  • Wielkanocny drożdżowy baranek - tradycyjna ozdoba i przysmak
  • Proste chipsy z jarmużu z dipem jogurtowo-koperkowym

    Proste chipsy z jarmużu z dipem jogurtowo-koperkowym

    Wieczór z ulubionym serialem i chrupiącą przekąską? Tak! Ale jeśli chcecie się pozbyć wyrzutów sumienia z powodu dużej liczby kalorii, polecamy pyszne i zdrowe chipsy z jarmużu, które umilą każdy seans i wyeliminują choćby gram poczucia winy. Serio, serio!

    Haps
  • Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy

    Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy

    Planujecie zaprosić gości na piątkowy wieczór, ale już nie macie pomysłu, czym ich zaskoczyć? Spokojnie, spieszymy z pomocą! Przedstawiamy wspaniały przepis na aromatyczne czosnkowe supełki, które zawładną podniebieniami nawet najbardziej wybrednych gości. Będą wdzięczni i o waszej imprezie będzie głośno na mieście.

    Haps
  • Kotlety siekane z piersi kurczaka

    Kotlety siekane z piersi kurczaka

    Jeśli przejadły się wam tradycyjne panierowane kotlety drobiowe, mamy na to wspaniałe rozwiązanie! W najnowszym odcinku Haps prezentuje przepyszne, soczyste i pełne smaku siekane kotlety z piersi kurczaka. Zaufajcie nam, zarówno dzieci, jak i dorośli oszaleją na ich punkcie. Smacznego!

    Haps
  • Imprezowe BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole

    Imprezowe BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole

    W dzisiejszym odcinku królować będą imprezowe przekąski! Tomasz, jak zawsze czujny i przebiegły, zaprezentuje Wam pyszne bruschetty z pomidorami i guacamole. Zapewniamy smaczne i chrupiące doznania - zatem do dzieła!

    Haps
  • Lukier do dekoracji ciastek

    Lukier do dekoracji ciastek

    Można zrobić zwykłe ciastka, zjeść je i zapomnieć. Można też przygotować perfekcyjny lukier i udekorować je w każdy możliwy wzór. Wtedy długo będziecie wspominać ten smak, wygląd i uczucie dumy, gdy wszyscy chwalili wasze dekoracje. Jak zrobić lukier? Zobaczcie.

    Haps
  • Podpłomyki - idealna przekąska i dodatek do obiadu

    Podpłomyki - idealna przekąska i dodatek do obiadu

    Jednym z najstarszych rodzajów chleba na świecie są podpłomyki. Choć powstały już kilka tysiącleci temu, wciąż chętnie się je przygotowuje. Nic dziwnego, bo są idealne, i jako dodatek do dań, i jako baza do domowej pizzy. Jak je zrobić? Mamy przepis.

    Haps
  • Murzynek, czyli najprostsze ciasto na świecie

    Murzynek, czyli najprostsze ciasto na świecie

    Murzynek to chyba najbardziej znane Polakom ciasto. Robi się je wybitnie łatwo i naprawdę szybko znika z blaszki. Wiemy, co mówimy - w kuchni Hapsa zapachniało czekoladą i musieliśmy się bardzo wysilić, żeby go nie spałaszować zanim zrobiliśmy zdjęcia. Oto, jak zrobić klasycznego murzynka.

    Haps
  • Frytki belgijskie - mało roboty, dużo jedzenia

    Frytki belgijskie - mało roboty, dużo jedzenia

    To może być śmiała teoria, ale zaryzykujemy - wszyscy uwielbiają frytki! Pośród tych cienkich czy karbowanych prym wiodą belgijskie. Duże, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. No ideał! A do tego, nie trzeba obierać do nich ziemniaków. Mało roboty, dużo jedzenia. Czego chcieć więcej?

    Haps
  • Tatar wołowy - król imprezowych zakąsek

    Tatar wołowy - król imprezowych zakąsek

    Tatar wołowy to niekwestionowany klasyk na polskich stołach. Sa tacy, którzy nie wyobrażają sobie, by nie podać go na weselu albo u cioci na imieninach. Oto, jak zrobić króla imprezowych zakąsek. Przygotujcie listę zakupów!

    Haps
  • Bałkański specjał w naszej kuchni - Ajvar

    Bałkański specjał w naszej kuchni - Ajvar

    Ten genialny dodatek do potraw rozkochał w sobie podniebienia na całym świecie. Ajvar, nazywany "bałkańskim kawiorem" pasuje do wielu potraw. My zdecydowaliśmy się na wersję bardziej macedońską, bo dodaliśmy bakłażana, ale odmian jest wiele. Jednego jesteśmy pewni - nasz ajvar zniknął w rekordowym tempie. Smacznego!

    Haps
  • Tradycyjna lwowska sałatka śledziowa. Nie jadamy jej często, a jest doskonała
  • Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

    Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

    Dla fanów tatara z wołowiny mamy ciekawą propozycję. Żeby nie znudziła wam się ta klasyczna przystawka, idealna do dobrze schłodzonej, znanej wam substancji, spróbujcie czasem tatara ze śledzia. Smak niepowtarzalny - zapewniamy. No i to nie jest tak, że jednym kęsem zdradzicie tatara wołowego. Serio!

    Haps
  • Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu

    Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu

    Jeśli lubisz dobre śledzie i chciałbyś je przygotowac ekspresowo, polecamy nasz przepis na śledzie po japońsku. Nazwa tego galicyjskiego dania pochodzi od wojny japońsko-rosyjskiej, która wybuchła w 1904 roku. W naszym wypadku jedyna wojna, jaka może się zdarzyć, to o ostatni kawałek tej przystawki. Zróbcie dużo!

    Haps
  • Kotlety jajeczne z brokułami, tradycja w odsłonie "zero waste"

    Kotlety jajeczne z brokułami, tradycja w odsłonie "zero waste"

    Ponieważ wszelkie kulinarne eksperymenty nam niestraszne, postanowiliśmy zmodyfikować tradycyjny przepis na kotlety jajeczne, dodając do nich brokuła. Jednak nie piękne, zielone różyczki, a łodygę, która zwykle ląduje w koszu. Uwaga! Wyszło przepysznie, dlatego "zero waste" polecamy gorąco każdemu łasuchowi. Nie pożałujecie. No i smacznego!

    Haps Zero Waste
  • Kurczak pieczony z ryżem w sosie ketchupowym

    Kurczak pieczony z ryżem w sosie ketchupowym

    Lubicie dania jednogarnkowe? Jeśli tak to mamy dla Was świetne i pyszne rozwiązanie. Nasz kurczak z ryżem nie będzie zwykłym obiadem, to będzie król wszystkich obiadów! W naszej redakcji zniknął w rekordowym tempie.

    Haps
  • Przepyszne racuchy drożdżowe jak u babci!

    Przepyszne racuchy drożdżowe jak u babci!

    Pamiętacie zapach racuchów w babcinej kuchni? Zapach weekendów, wakacji, beztroski... Teraz możecie wrócić do tych wspomnień i zrobić sobie nostalgiczną podróż we własnym domu. A wystarczy tak niewiele, by znów poczuć się jak szczęśliwe dziecko.

    Haps
  • Królowa śniadań i kolacji, czyli pasta jajeczna na trzy sposoby 
  • FIT Tarta czekoladowa z musem pistacjowym z matcha

    FIT Tarta czekoladowa z musem pistacjowym z matcha

    Nie można przejść obojętnie obok naszej czekoladowej tarty z musem pistacjowym z herbatą matcha! Dla wszystkich miłośników słodyczy mamy wersję fit, bez wyrzutów sumienia. Przygotowanie tego deseru potraktujcie jak trening, które pysznym zwieńczeniem będzie kawałek ciasta. Siła!

    Haps FIT
  • Król rodzinnych uroczystości, czyli ukochane ciasto Polaków - pleśniak
  • Rogaliki serowe z lukrem cytrynowym

    Rogaliki serowe z lukrem cytrynowym

    Są takie dni w życiu człowieka, że ma ochotę na rogaliki serowe z lukrem cytrynowym. I co wtedy robi? Czyta przepis Hapsa na rogaliki serowe z lukrem cytrynowym i... robi przepyszne rogaliki serowe z lukrem cytrynowym! Smacznego!

    Haps
  • Pikle z awokado. Przepis na wspaniałą przystawkę w słoiku

    Pikle z awokado. Przepis na wspaniałą przystawkę w słoiku

    Jeśli jesteście miłośnikami pikli, czyli marynowanych wspaniałości zamkniętych w słoiku, to ten przepis jest właśnie dla was. Delikatne kawałki awokado w pełnej mocy zalewie zakręci kubkami smakowymi jak wieczko słoika. Smacznego!

    Haps