Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Volodymyr Testardi zawładnął Instagramem. Nam przygotował makaron, którego nie powstydziłby się Włoch
  • Sycące spaghetti alla puttanesca. Robi się je tak szybko, że nawet nie zdążysz wypowiedzieć całej nazwy

    Sycące spaghetti alla puttanesca. Robi się je tak szybko, że nawet nie zdążysz wypowiedzieć całej nazwy

    Mamy dla was kolejny szybki przepis. Jest tak ekspresowy, że nawet nie zdążycie powiedzieć "spaghetti alla puttanesca". Właśnie to chcemy wam zaproponować. To danie robi się mniej więcej tyle, ile gotuje się makaron, czyli około 10 minut. Na patelni wystarczy podsmażyć i wymieszać składniki, a potem połączyć je ze spaghetti. Proste, prawda?

    Aleksandra Wiśniewska
  • Przepis na szybki domowy chleb. Nie potrzebujesz ani mąki, ani drożdży

    Przepis na szybki domowy chleb. Nie potrzebujesz ani mąki, ani drożdży

    Wielu osobom wydaje się, że zrobienie chleba wymaga dużej wprawy. Rzeczywiście, są takie rodzaje, przy których trzeba się trochę bardziej pomęczyć. Na szczęście nie każdy przepis na chleb jest skomplikowany i trudny. My przetestowaliśmy taki, w którym nie ma ani mąki, ani drożdży, a na dodatek jest bezglutenowy. To przepis na chleb z ziaren. Jesteście ciekawi, jak się go robi? Obejrzyjcie nasze wideo.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Szparagi z jajkiem i serowym dodatkiem. Są tak dobre, że już nie zrobisz ich inaczej

    Szparagi z jajkiem i serowym dodatkiem. Są tak dobre, że już nie zrobisz ich inaczej

    Szparagi to jedna z najlepszych rzeczy, która mogła nam się przydarzyć tu na Ziemi. Najsmaczniejsze są oczywiście w sezonie, wtedy aż żal ich nie wykorzystać. Mamy dla was świetny przepis na szparagi z jajkiem w emulsji maślanej. Zwieńczeniem tego sezonowego dania są szczypiorek i pewien serowy dodatek.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Superszybkie ciasto z rabarbarem. Nasz kucharz wie, co zrobić, by było jeszcze lepsze. 'Namoczcie'

    Superszybkie ciasto z rabarbarem. Nasz kucharz wie, co zrobić, by było jeszcze lepsze. "Namoczcie"

    Rabarbar to jeden z tych sezonowych produktów, na które wiele osób czeka przez cały rok. Mimo że jest warzywem, doskonale sprawdza się jako składnik deserów. Mamy więc dla was przepis na bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z rabarbarem. Dodatkowo nasz szef kuchni zdradza, co zrobić, żeby kolor rabarbaru pozostał różowo-czerwony, a samo warzywo smakowało jeszcze lepiej.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Szybki obiad, czyli bucatini all'amatriciana. Przepis robi się tyle, ile gotuje się makaron

    Szybki obiad, czyli bucatini all'amatriciana. Przepis robi się tyle, ile gotuje się makaron

    Wszyscy chcemy, żeby obiady robiły się szybko i najlepiej, żeby lista składników nie była tak długa jak "Ogniem i mieczem". Na szczęście takie przepisy istnieją i daleko szukać nie trzeba, bo u nas znajdziecie ich całkiem sporo. Jednym z nich jest makaron all'amatriciana. Nasz kucharz Michał Toczyłowski pokazał, jak go przyrządzić. "Przepis będziemy przygotowywać tyle, ile gotuje się makaron, czyli ok. 10 minut" - mówi.

    Ola Wiśniewska
  • Co na grilla? Proponujemy rybę, ziemniaki z boczkiem oraz słodki deser
  • Muffiny kakaowo-sernikowe z owocami. To połączenie to prawdziwa petarda
  • Przepis na domowy, chrupiący chleb. Nie popełnij błędu z drożdżami, a będzie smakował wyjątkowo
  • Jak gotować jajka, by dobrze się obierały? Nasz kucharz pokazuje niezawodne triki

    Jak gotować jajka, by dobrze się obierały? Nasz kucharz pokazuje niezawodne triki

    Wszyscy to znamy - gotujemy jajka, czekamy, aż trochę przestygną, a gdy zaczynamy je obierać, dostajemy białej gorączki. Skorupka odchodzi razem z białkiem, na dodatek bardzo małymi kawałkami. Wydaje nam się, że obieranie trwa w nieskończoność. Nie musi tak być. Nasz kucharz Michał Toczyłowski wie, jak gotować jajka, by bez problemu je obrać. Przydadzą się nóż oraz sól.

    Ola Wiśniewska
  • Matteo Brunetti upiekł w kuchni Hapsa lasagne z ricottą i szpinakiem. Nie mogliśmy się od niej oderwać

    Matteo Brunetti upiekł w kuchni Hapsa lasagne z ricottą i szpinakiem. Nie mogliśmy się od niej oderwać

    Matteo Brunetti był gościem kuchni Hapsa. Jednym z przepisów, którym się z nami podzielił, jest lasagne z ricottą i szpinakiem. Kucharz zachwala, że jest to potrawa niezwykle uniwersalna - można ją jeść na każdą okazję, nawet na Wielkanoc, bo Włosi wtedy też zajadają się pastą, i bez okazji. Matteo dzieli się przy tym cennymi wskazówkami, dzięki którym wasza lasagne wyjdzie bezbłędna.

    Ola Wiśniewska
  • Matteo Brunetti piecze pyszne waniliowe ciasto ryżowe torta degli addobbi. 'Niesamowity przepis'

    Matteo Brunetti piecze pyszne waniliowe ciasto ryżowe torta degli addobbi. "Niesamowity przepis"

    Matteo Brunetti to finalista VI edycji MasterChefa i popularny kucharz, którego na Instagramie obserwuje ponad 300 tysięcy osób. Mieliśmy przyjemność gościć go w kuchni Hapsa, gdzie podzielił się z nami fantastycznym przepisem, który możecie wykorzystać na Wielkanoc i nie tylko. "Ciasto na słodko, ale z ryżem" - mówi tajemniczo na samym początku. Jesteście ciekawi przepisu?

    Ola Wiśniewska
  • Kurczak piccata - najlepsza odpowiedź na trudne pytanie 'co dziś na obiad?'. Zrobisz go ekspresowo
  • Naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem

    Naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem

    Naleśniki to jedno z tych dań, które lubi praktycznie każdy. No bo do środka można włożyć i twaróg, i owoce, i kapustę, szpinak i mięso. Można też kombinować z samym ciastem, na przykład dodać do niego budyń. Kto wam zabroni? My na pewno nie - jesteśmy zajęci zajadaniem.

    Haps
Copyright © Agora SA