Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Pierogi z dynią i białym serem. Obiadowa propozycja na jesień
  • Gratin dyniowo-ziemniaczane. To nie byle jaka zapiekanka
  • Risotto dyniowe z gorgonzolą. Ten dodatek sprawi, że na długo zapadnie w pamięć

    Risotto dyniowe z gorgonzolą. Ten dodatek sprawi, że na długo zapadnie w pamięć

    Jesienią dynia zaczyna królować w kuchni. Zupy i ciasta to klasyki dobrze znane wszystkim fanom gotowania. Mamy jednak dla was przepis, który być może nie od razu wpada do głowy, gdy sięga się po dynię w sklepie lub na farmie. Risotto dyniowe to kwintesencja jesiennego obiadu, a dodatek gorgonzoli do tego dania sprawi, że na długo zapadnie wam w pamięć.

    Haps
  • Tarta ze śliwkami i przyprawami korzennymi. Tak powstaje deser doskonały
  • Jajko mollet na dwa sposoby. Spróbuj przed seansem filmu 'Johnny'!

    Jajko mollet na dwa sposoby. Spróbuj przed seansem filmu "Johnny"!

    W piątek, 23 września do kin trafił długo wyczekiwany film na podstawie wspomnień podopiecznego księdza Jana Kaczkowskiego. Istotną rolę w tej opowieści odgrywa pewna potrawa, a dokładnie jajko mollet. Postanowiliśmy przetestować ten przepis i podpowiemy, co należy zrobić, by jajko było idealne.

    Joanna Szumilas
  • Risotto grzybowe z boczkiem

    Risotto grzybowe z boczkiem

    Jesienią nie ma opcji, żeby w kuchni nie wykorzystać grzybów. Dlatego nasza propozycja na dziś to genialne risotto grzybowe z boczkiem. Zapewniamy, że boczkiem wam nie wyjdzie!

    Haps
  • Smażona fasolka szparagowa z sosem ze świeżych pomidorów i kolendrą

    Smażona fasolka szparagowa z sosem ze świeżych pomidorów i kolendrą

    Fasolka szparagowa to fantastyczny dodatek do obiadu. Przyzwyczailiśmy się, że podaje się ją z zasmażką z bułki tartej, ale pamiętajcie, że w kuchni ogranicza was tylko wyobraźnia. Dlatego podajemy przepis na fasolkę w takim wydaniu, o jakim wielu się nie śniło.

    Haps
  • Tabbouleh z kaszy kuskus z morelą i miętą - przepis na lekką i świeżą sałatkę

    Tabbouleh z kaszy kuskus z morelą i miętą - przepis na lekką i świeżą sałatkę

    Tabbouleh to pyszna i lekka sałatka, która świetnie sprawdza się jako dodatek do głównych dań. Dodatek mięty i soku z cytryny sprawia, że ma orzeźwiający aromat, a nietypowy składnik, którym są morele, jeszcze bardziej podkręca jej smak. Zachęcamy do przetestowania przepisu - sałatkę robi się ekspresowo.

    MATERIAŁ ZAWIERA LOKOWANIE PRODUKTU 
  • Czereśniowy cobbler to ciasto doskonałe. Uważaj na zagniatanie, a wszystko wyjdzie tak, jak powinno
  • Przepis na placki z cukinii, które są ultrachrupiące. Nie zapomnij o śmietanie
  • Trzy przepisy na lemoniadę, które orzeźwią cię w upalny dzień. Zrobisz je w kilka minut
  • Surowy makaron z cukinii z pesto pietruszkowym

    Surowy makaron z cukinii z pesto pietruszkowym

    Cukinia latem bije rekordy popularności. Jeżeli też daliście się ponieść temu szaleństwu i macie ochotę na dania z cukinii, mamy dla was coś ekstra. Takiego makaronu jeszcze nie jedliście!

    Haps
  • Młode ziemniaki z gzikiem, czyli połączenie idealne. Najprostsze danie świata

    Młode ziemniaki z gzikiem, czyli połączenie idealne. Najprostsze danie świata

    Gzik to sztandarowa potrawa kuchni wielkopolskiej. Jest to twaróg wymieszany ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką. Podaje się go z ziemniakami, więc nasze kubki smakowe mogą rozkoszować się nim przez cały rok - użyc możecie zarówno młodych, jak i starych ziemniaków. My przygotowaliśmy dla was wersję z tymi pierwszymi i wiecie co? Zakochacie się od razu.

    Haps
  • Chłodnik z ogórka i awokado. Lekki obiad na lato i zbawienie w upały
Copyright © Agora SA