Czy poradzisz sobie w sklepie mięsnym? To wcale nie jest taki łatwy quiz...

1 / 11

Na początek coś łatwego. Pętko to:

2 / 11

Skrót MOM na etykiecie wędliny oznacza, że:

3 / 11

Która z tych kiełbas nie jest zwykle podsuszana:

4 / 11

Wędliną surową jest:

5 / 11

Swój charakterystyczny smak kiełbasa myśliwska zawdzięcza dodatkowi:

6 / 11

Metka tatarska powinna powstawać z mięsa:

7 / 11

Która z tych wędlin nie powstaje z mięsa mielonego?

8 / 11

Łata to mięso:

9 / 11

Chcesz zrobić klasyczne zimne nóżki. Musisz więc, oczywiście, kupić:

10 / 11

Do pasztetu przyda ci się podgardle. Musisz go szukać w:

11 / 11

Polędwica łososiowa powstaje oczywiście z:

Niektóre rzeczy są oczywiste, ale z innymi może być trudniej.
Copyright © Agora SA