Sprawdź, czy znasz te wypieki. Pytamy głównie o pieczywo, które przecież każdy zna

1 / 12

Tradycyjne wafle zwane andrutami wypiekane są od XIX wieku:

2 / 12

Tradycyjne ciasto drożdżowe pochodzące z Górnego Śląska zawierające nadzienie serowe, makowe lub jabłkowe, to:

3 / 12

Widoczny na zdjęciu chleb prądnicki według tradycyjnej receptury wypiekany jest przede wszystkim z mąki:

4 / 12

Obwarzanek to tradycyjny symbol miasta:

5 / 12

Przysmak widoczny na zdjęciu wywodzi się z tradycji:

6 / 12

Bułeczka widoczna na fotografii nosi imię:

7 / 12

Na zdjęciu widzimy:

8 / 12

Najsłynniejsze polskie pierniki wypiekane są w:

9 / 12

To włoskie pieczywo nazywamy:

10 / 12

Widoczny na zdjęciu przysmak popularny wśród ludności tatarskiej zamieszkującej Podlasie to:

11 / 12

Piróg biłgorajski przygotowuje się na bazie:

12 / 12

Ten rogal związany z Poznaniem wypieka się wedle tradycji z okazji: