Te słodkości to smaki karnawału. Sprawdź, czy wiesz, jak je przygotować

1 / 12

Tradycyjne faworki mają kształt:

2 / 12

Dawniej pączki były nadziewane np. słoniną.

3 / 12

Na Śląsku pączki to:

4 / 12

Różę karnawałową zrobimy z:

5 / 12

Aby faworki nie wchłaniały tłuszczu wykorzystywanego do ich smażenia, do ciasta należy dodać odrobinę:

6 / 12

Pączki wiedeńskie są dość charakterystyczne. Dlaczego?

7 / 12

Tradycyjne pączki wykonywane są z ciasta:

8 / 12

Do przygotowania mrowiska nie może zabraknąć:

9 / 12

Pączki serowe nadziewa się po usmażeniu.

10 / 12

Masz ochotę na odpoczynek od pączków i faworków? Spróbuj churros! Mają kształt:

11 / 12

Z ciasta parzonego zrobimy:

12 / 12

Pączki możemy zrobić z ziemniaków.