Granat to bomba witaminowa. Jednak jego obranie na pierwszy rzut oka nie wydaje się wcale takie proste. Dlatego przychodzimy z pomocą i przedstawiamy skuteczny i najszybszy sposób!
Zobacz również: Jak obrać owoc granatu? To nie takie trudne
Arbuz nie tylko orzeźwia i pomaga zaspokoić pragnienie, ale także bardzo korzystnie wpływa na nasz organizm. Ma jednak jeden minus. Pokrojenie go bywa problematyczne. Na szczęście jest na to myk, a nawet pięć! Sprawdź wszystkie i wybierz najlepszy dla siebie.
Ananas podawany jest na różne sposoby np. w plastrach lub w kostkach. Jednak jego pokrojenie dość często sprawia trudności. Dzięki temu prostemu trikowi nie tylko zaoszczędzisz czas, ale zrobisz też wrażenie na gościach, podając im ten egzotyczny owoc pokrojony w trójkąty.
Mango to bardzo smaczny i zdrowy owoc, ale jego pokrojenie nie należy do najprostszych. My proponujemy ci dwa sposoby!
Zobacz również: Jak obrać i pokroić mango?
Obierając imbir nożem, razem ze skórką odcinasz cenne wnętrze. Co w takim razie zrobić, by nie stracić tego, co w imbirze najlepsze? Użyj łyżki! Dzięki temu zdrapiesz tylko cienką warstwę, czyli niechcianą skórkę.
Lubisz pomarańcze, ale rzadko po nie sięgasz, bo zniechęca cię ich obieranie? Mamy trzy sposoby, które pomogą ci zrobić to o wiele szybciej i sprawniej.
Cebula to dość niewdzięczne warzywo, bo chyba nie ma na świecie osoby, która choć raz nie zapłakałaby podczas jej krojenia. Na szczęście są proste i skuteczne sposoby, aby temu zapobiec.
Zostań bohaterem swojej kuchni i krój warzywa i owoce jak zawodowiec. Oto trzy proste myki, które pomogą ci pokroić cebulę w idealną kostkę, a cytrynę w efektowne kształty. Pokażemy ci też, jak przygotować ziemniaka do pieczenia.