Poza wspaniałym smakiem wafli, gofry można serwować z najróżniejszymi dodatkami. Jest to deser bardzo uniwersalny i pozwala nam stworzyć idealne zestawienie składników. Te najpopularniejsze to gofry z bitą śmietaną i owocami. Często są to czerwone owoce, takie jak maliny, truskawki czy mieszanka owoców leśnych. Same wafle podawane z cukrem pudrem również mają swój urok. Do gofrów możemy dobierać różne polewy, podawać je posypane czekoladą lub marmoladą.
Jedyną przeszkodą, która może zahamować nasz zapał jest gofrownica. To maszyna do robienia gofrów, która jest absolutnie konieczna do ich wykonania. Zatem polecamy wam zaopatrzenie się w narzędzie do robienia chrupiących gofrów w waszych domach. A następnie zróbcie masę według naszego przepisu.
Gofry są już gotowe. Możemy je podawać bezpośrednio po upieczeniu. Poza cukrem pudrem możemy dodać dowolne składniki. Dobór ich jest dowolny, musimy zdać się na własny gust i inwencję przy dekoracji. Popularne dodatki do wszelkie owoce, śmietana, smakowe polewy, posypki dekoracyjne. Gofry możemy podawać również na talerzu z lodami.
Zachęcamy was do korzystania z naszego przepisu na gofry. Dzięki niemu przygotujecie pyszne gofry dla waszych bliskich i przyjaciół. To doskonały pomysł na letni deser. Tym daniem z pewnością rozbudzicie niejedno wspomnienie z dzieciństwa.