Po zrobieniu pysznej zupy myślimy często o jej szybkim zjedzeniu. Chcemy odejść od kuchni i delektować się pysznym kremem ze szparagów lub zupą cebulową. Zrobienie grzanek to prosta sztuka. Dzięki nim nasze kremy nabiorą nowej wartości i staną się zupełnie innymi daniami.
Grzanki robimy z kawałków pieczywa. Może to być chleb, bagietka lub kajzerki ze śniadania. Wystarczy później delikatnie je usmażyć na maśle lub oleju, doprawić i cieszyć się ich wspaniałym smakiem w naszych zupach. To dziecinnie proste.
To jeden ze sposobów na zrobienie pysznych grzanek. Poza patelnią możemy do tego również użyć piekarnika lub tostera. W zależności od tego, czym dysponujemy. W piekarniku powstaną nieco bardziej suche, a w przypadku tostera będziemy musieli kroić grzanki na samym końcu.
Metody są dowolne, choć my polecamy nasz sposób. Poprzez przyrządzenie grzanek na patelni możemy im nadać dowolny smak i aromat, który będziemy odczuwać wraz z każdą kolejną łyżką zupy. Polecamy wam nasz przepis na grzanki z chleba do zupy. Dzięki niemu przygotujecie szybko pyszne grzanki do waszych dań i przyprawicie je jak będziecie chcieli. Smacznego!