Smak mielonych jest nie do porównania z żadnym innym daniem. Pyszne mięso mielone w panierce, wszystko to podawane razem z ziemniaczanym puree. Nic dodać, nic ująć. Przepisów i wariantów kotletów mielonych jest tak dużo, ile ich fanów. Posiadają charakterystyczny kształt i można pod tym względem je porównać do klopsików lub pulpetów. Są doskonałym daniem obiadowym. Można je podawać z ziemniakami, śmietaną lub gotowaną marchewką z groszkiem albo buraczkami. Świetnie się sprawdzają również jako wkład do kanapek lub bułek. Samo ich przygotowanie nie jest skomplikowane i nie zajmie wam dużo czasu. Jeśli nie mamy pomysłu, co zrobić z mięsa mielonego, to kotlety mielone są świetnym rozwiązaniem.
Można je zrobić według naszego przepisu. Możecie, tak jak my, dodać do nich odrobinę cebuli, zastosować mieszankę mięsa, dodać do mięsa mielonego paprykę lub inne dodatki. Poeksperymentować można też z dodatkami. Parę z nich wam zasugerowaliśmy, ale jeśli macie swoje ulubione surówki bądź sałatki do obiadu, śmiało. Całość na pewno będzie się prezentować doskonale. Zachęcamy was do używania naszego przepisu. Pozwoli wam on zrobić wyśmienite kotlety mielone w krótkim czasie. Smacznego!
Zobacz również:
Kultowe, szwedzkie klopsiki mięsne
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami wspomnienie z dawnych lat