Jeśli nigdy nie zawijaliście krokietów, ta sztuka może się wam wydawać skomplikowana. Jeśli jednak macie doświadczenie w przygotowywaniu naleśników to powinniście sobie poradzić. W gruncie rzeczy nie ma wielkiej różnicy między ciastem naleśnikowym, a tym na krokiety. Obydwa są dość elastyczne oraz giętkie. Z łatwością powinniśmy uformować z nich wybrany kształt. Na zawijanie krokietów może być kilka sposobów. Możemy utworzyć z nich kieszonkę, podobnie jak przy zawijaniu burrito. Albo możemy je zwinąć w coś na kształt rulonu. Jak to zrobić tak żeby nasz krokiet się nie rozpadał?
Zawinięty w ten sposób krokiet na pewno się nie rozpadnie podczas podawania i pierwszego kęsa. Dzięki tej instrukcji uformujecie nie tylko krokiety - swoich sił możecie spróbować również przy podawaniu naleśników. To prosta czynność wymaga jednie niewielkiej zręczności i odrobiny delikatności. Wtedy gwarantujemy wam, że wasze krokiety będą się prezentować doskonale.
Zachęcamy was do korzystania z naszej instrukcji zawijania krokietów. Pozwoli ona wam na przygotowanie doskonale prezentujących się dań. Spróbujcie i przekonajcie się sami!
Zobacz również:
Krokiety z kurczakiem - twój szczęśliwy obiad!
Gotowanie na Włóczykija, czyli "paczuszki" z naleśników
Naleśniki na 1001 sposobów