Ciastka w wersji kruchej należą do najczęściej przygotowywanych w naszych domach. Dlatego dziś mamy dla Was inną propozycję. Miękkie ciasteczka z malinami to idealny pomysł dla wszystkich osób, które uwielbiają desery pełne owoców. Jak zrobić miękkie ciastka z malinami? Mamy przepis!
Do miski przekładamy masło i wsypujemy cukier. Ucieramy, używając miksera kuchennego, aż masa stanie się jasna i puszysta. Wtedy dodajemy jajko, sok z cytryny, proszek do pieczenia oraz wsypujemy mąkę. Składniki mieszamy, aż powstanie jednolita, dosyć gęsta masa.
Czekoladę i zmrożone maliny kroimy na mniejsze kawałki, a następnie wsypujemy do ciasta i mieszamy drewnianą łyżką. Z ciasta formujemy kuleczki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Blachę z ciastkami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Pieczemy przez około 15 minut, a potem zostawiamy do całkowitego wystudzenia.