Zgodnie z tradycją polskie dania na Wielkanoc mają być po prostu smaczne. W święta serwujemy głównie jaja, sałatki jarzynowe, mięso oraz żurek. Do tej listy warto dodać majonez wielkanocny, bez którego nie można mówić o świątecznych smakach. Jak zrobić domowy majonez i czy jest to trudne? W dalszej części artykułu znajdziesz gotowy przepis na majonez na Wielkanoc.
Zanim przejdziemy do sedna, najpierw trzeba wybrać się na zakupy po wszystkie składniki na majonez domowej roboty. Zamiast robić długie listy, można po prostu zrobić zdjęcie kilku punktom poniżej.
Jak zrobić majonez? Nie jest to trudne zadanie, ale warto odpowiednio wcześniej zarezerwować sobie chwilę wolnego czasu i wszystkie problemy, które ostatnio zaprzątają nam głowę zostawić za drzwiami. W kuchni możesz być tylko Ty i majonez na Wielkanoc. Poniżej prezentujemy przepis na domowy majonez.
Przed konkretną pracą należy wcześniej przygotować grunt pod domowy majonez, w przeciwnym razie jego smak nie będzie wyjątkowy. Szczegóły poniżej:
Majonez na Wielkanoc można też zrobić inaczej na bazie tych samych produktów. Szczegóły poniżej.
Zobacz też: Jajka faszerowane na wielkanocny stół. Kilka pomysłów na prostą przekąskę [PRZEPISY]