Tegoroczną majówkę spędzimy pod znakiem obostrzeń, co nie znaczy, że mamy odmówić sobie przyjemności grillowania. Tutaj gusta Polaków są podzielone, niektórym wystarczy zwykła kiełbaska i dobra bułka, inni oczekują znacznie więcej. Jak spełnić życzenia wszystkich gości? Zawsze warto mieć w zanadrzu grillowanego łososia.
Jak zrobić grillowanego łososia - wersja podstawowa dla dzieci
Najmłodsi biesiadnicy z chęcią sięgną po rybę pod warunkiem, że będzie przygotowana specjalnie dla nich. Jak zrobić grillowanego łososia dla dzieci? Przepis jest banalnie prosty, szczegóły poniżej:
Lista składników:
Przygotowanie:
Grillowany łosoś: przepis na wyjątkowo delikatną rybę w towarzystwie szaszłyków i ziemniaczków
Znamy już wersję podstawową, czas na coś ekstra. Ten przepis jest równie prosty, co poprzedni, ale ryba będzie wyjątkowa aromatyczna i delikatna, a kolorowe dodatki sprawią, że grillowanego łososia w tej wersji goście będą jeść także oczami.
Lista składników:
Przygotowanie:
Grillowany łosoś: z czym podawać? Co pasuje do ryby?
Z czym podawać grillowanego łososia? Idealne będą wspomniane wyżej ziemniaczki oraz szaszłyki, ale grillowany łosoś to tak naprawdę całe mnóstwo innych opcji na przykład:
Ile kalorii ma grillowany łosoś- jak nie zakończyć majówki na plusie?
Majówkowiczów można podzielić na dwa typy ludzi: tych, którzy nie liczą dań i tych, którzy liczą każdą kalorię. Ile kalorii ma grillowany łosoś? Tak przygotowana ryba to 167 kcal w porcji 100 g.
Zobacz też: Grillowana cukinia- sprawdź lekkie propozycje na majówkę
Ile waży grillowany łosoś? Standardowa porcja
Ile waży grillowany łosoś? Należy jednak podkreślić, że standardowa porcja liczy około 200 g, co daje sumę około 334 kcal. W przypadku, gdy ten wynik to za dużo, zawsze można zjeść pół, lub zrezygnować z chleba czy ciężkiego sosu.
Grillowany łosoś z patelni lub w piekarniku
Grillowanego łososia można także przyrządzić na patelni lub w piekarniku, korzystając z powyższego przepisu.
Zobacz też: Grill na balkon: na jaki rodzaj urządzenia najlepiej się zdecydować?