Lubicie bób? Podpowiemy wam, jak ugotować bób, by był najsmaczniejszy:
Gotujemy bób w dużej ilości wody. Lekko solimy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 10 minut. W międzyczasie podsmażamy na patelni boczek. Bób obieramy z łupinek. Kroimy pomidora w kostkę. Mieszamy bób z pomidorem i boczkiem. Doprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Wyciskamy sok z cytryny. Posypujemy posiekanym koperkiem i startym parmezanem. Całość zalewamy oliwą z oliwek. Gotowe!
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Wystarczy około 10 minut od momentu zagotowania. Po tym czasie obieramy bób i gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mieszamy bób z makaronem, a na patelni rozgrzewamy oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy makaron na patelnię. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu posypujemy parmezanem i orzeszkami.