Przepis na kurki w śmietanie to rewelacyjny pomysł na dodatek śniadaniowy. Kurki w śmietanie obłędnie smakują po prostu z pieczywem. Kluczem do sukcesu jest dodanie kurkumy, która genialnie zaostrza smak! Wszystkie oczyszczone kurki przełóż na rozgrzany tłuszcz na patelni. Podsmaż je porządnie. Zdejmij z ognia. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Dopraw do smaku i dodaj kurkumę. Gotowe!
Sos z kurek świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronu. To genialne danie, które przygotujesz błyskawicznie. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Pokrój drobno cebulę i dodaj ją na patelnię. Przeciśnij przez praskę czosnek. Podsmaż wszystko i po chwili wrzuć oczyszczone kurki.
Jak oczyścić kurki? Dowiesz się tu:
Smaż je, aż zmiękną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Po chwili dodaj garść przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, gdy te zaczną puszczać sok, dodaj ugotowany wcześniej makaron. Gotowe! Dopraw danie do smaku solą i pieprzem. Możesz też posypać makaron z sosem z kurek parmezanem.