Rammer Jammer w Głogowie prowadziła Kasia, która zawsze marzyła o własnej restauracji. Choć z zawodu jest kosmetyczką, gotowanie to od zawsze jej największa pasja. Co więcej, prowadziła nawet własnego bloga kulinarnego.
Wraz z mężem założyła restaurację, która odniosła duży sukces w Głogowie. Para serwowała szybkie przekąski, takie jak hamburgery i frytki. Cały lokal był utrzymany w amerykańskim duchu. Jednak nad restauracją zawisły czarne chmury.
Lokal przestał przynosić zyski. Pojawiły się problemy rodzinne – małżeństwo ostatecznie się rozwiodło. Pani Kasia nie potrafiła sobie poradzić z kłopotami i straciła serce do gotowania. A tę atmosferę szybko wyczuli goście.
Nie wszystkie rewolucje Magdy Gessler skończyły się sukcesem. Zobaczcie, co stało się z Karpiówką:
Na pomoc Kasi i restauracji ruszyła cała rodzina. Najbliższa przyjaciółka namówiła ją na udział w "Kuchennych Rewolucjach". Do Rammer Jammer zawitała Magda Gessler. Gar na gazie, czyli zmiana nazwy lokalu, to było jedna z pierwszych zmian znanej restauratorki.
Rewolucja w Gar na gazie nabrała tempa! A biznes rozkwitł. Do Garu na gazie wciąż można wstąpić na dobry posiłek. A goście zachwalają zmiany wprowadzone przez Magdę Gessler i oceniają lokal bardzo dobrze.
Gar na gazie - co można zjeść? Przede wszystkim lokal słynie z tradycyjnych dań, takich jak: zupa chrzanowa, gulasz, kotlet mielony, pierogi z mięsem oraz budyń. Wszystkie te potrawy wykonywane są według przepisu znanej restauratorki. Zajrzycie do restauracji Gar na gazie? Lokal mieści się przy ulicy Rynek 5 w Głogowie. Serwuje dania na miejscu oraz na wynos.