Czy mówi wam coś nazwa „fuczki"? Okazuje się, że owe fuczki to nic innego, jak placki z dodatkiem pewnego tajnego składnika. W czym więc tkwi wyjątkowość przepisu? Niedawno na Instagramie Jacka Kuronia została odkryta przed nami ich cała magia. Puszyste, smakowicie wyglądające danie jest proste w wykonaniu i zdaniem wielu nie ma sobie równych.
FUCZKI czyli przepyszne placuszki z kiszoną kapustą. Robi się je szybko, a zjada jeszcze szybcie - czytamy na Instagramie szefa kuchni.
Jeśli fuczki wyglądają tak, jak smakują, to na pewno warto zaryzykować. Jakie składniki będą nam potrzebne?
Fuczki Jaśka Kuronia. Składniki:
Fuczki Jaśka Kuronia. Sposób przygotowania:
Rozpocznij od obrania i posiekania cebuli. Zeszklij ją na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego, a następnie dodaj do miski z odsączoną i posiekaną kiszoną kapustą. Przemieszaj wszystko dokładnie. Dołóż pozostałe składniki i wymieszaj całość.
Teraz przejdź do smażenia placków. Po raz kolejny rozgrzej patelnie z olejem rzepakowym. Gdy olej będzie już gorący, nakładaj na patelnie niewielkie porcje masy i smaż na średnim ogniu przez kilka minut z obu stron, aż do zarumienienia. Gotowe placuszki przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj w towarzystwie kwaśnej śmietany posypanej świeżymi ziołami.