Pomysł na szybki obiad? Pierś z kurczaka po parysku sprawdzi się idealnie

Pierś z kurczaka po parysku to idealny pomysł na szybki obiad, gdy masz ochotę na pyszne danie, a nie masz czasu. Prosty przepis i wyjątkowy smak sprawią, że pierś z kurczaka po parysku na stałe wejdzie do Twojego domowego menu

Więcej przepisów znajdziesz na www.gazeta.pl

Pierś z kurczaka to mięso, które szybko przyrządzimy na wiele sposobów, dlatego chętnie sięgamy po piersi z kurczaka, kiedy nie mamy czasu na "stanie przy garach". Już w kilkanaście minut przygotujemy z kurczaka przepyszne kotlety po parysku, które są przysmakiem dzieci i dorosłych i idealnie sprawdzą się jako pomysł na szybki obiad.

Pierś z kurczaka po parysku - przepis:

DPolish,gofry',Waffles,With,Blueberry,,Raspberries,And,Whipped,CreamPrzepis na gofry na słodko i na słono. Zrobisz je bez gofrownicy

Przygotuj:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • mąkę pszenną do obtoczenia kotletów
  • 4 jajka
  • olej do smażenia
  • przyprawy - sól, pieprz, paprykę, czosnek (może być gotowa mieszanka do kurczaka) 

Piersi z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel mięso na 4 części, usuń błonki i delikatnie rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Następnie przypraw mięso papryką i czosnkiem i dokładnie obtocz w mące. Teraz mięso zanurz w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu. Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż będą rumiane. Następnie odwróć kotlet na drugą stronę i polej jajkiem. Podawaj w towarzystwie ulubionych dodatków. 

Zobacz wideo

Tak przygotowane piersi z kurczaka po parysku uratują obiad, gdy zabraknie Ci czasu. Twoi bliscy będą zajadać ze smakiem, więc zrób kotlety po parysku jeszcze dziś. Smacznego!

Więcej o: