Więcej przepisów znajdziesz na www.gazeta.pl
Pierś z kurczaka to mięso, które szybko przyrządzimy na wiele sposobów, dlatego chętnie sięgamy po piersi z kurczaka, kiedy nie mamy czasu na "stanie przy garach". Już w kilkanaście minut przygotujemy z kurczaka przepyszne kotlety po parysku, które są przysmakiem dzieci i dorosłych i idealnie sprawdzą się jako pomysł na szybki obiad.
Przygotuj:
Piersi z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel mięso na 4 części, usuń błonki i delikatnie rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Następnie przypraw mięso papryką i czosnkiem i dokładnie obtocz w mące. Teraz mięso zanurz w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu. Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż będą rumiane. Następnie odwróć kotlet na drugą stronę i polej jajkiem. Podawaj w towarzystwie ulubionych dodatków.
Tak przygotowane piersi z kurczaka po parysku uratują obiad, gdy zabraknie Ci czasu. Twoi bliscy będą zajadać ze smakiem, więc zrób kotlety po parysku jeszcze dziś. Smacznego!