Więcej pysznych przepisów znajdziesz na stronie www.gazeta.pl
Magda Gessler w swoim programie "Kuchenne rewolucje" wyjawia swoje sposoby i przepisy na znane potrawy. Przepis Magdy Gessler na babkę ziemniaczaną znaną także pod nazwą kugel również zyskał nowy, bardziej polski wymiar przez dodanie nadzienia z boczku. Co w tym niezwykłego? Kugel to tradycyjna żydowska potrawa, a - jak wiadomo - Żydzi nie spożywają wieprzowiny. Przepis na babkę ziemniaczaną jest bardzo prosty, a potrzebne składniki są w niemal każdej kuchni. Przygotuj kugel już dziś i zachwyć się tą prostotą i smakiem tego dania.
Żeby wykonać kugel żydowski z boczkiem, potrzebujesz:
Kugel żydowski z boczkiem - sposób przygotowania:
Tak przygotowana zapiekanka ziemniaczana fantastycznie smakuje jako dodatek do mięs, sałatek, solo lub w towarzystwie aromatycznego rosołu. Prostota tego dania niewątpliwie jest jego największą zaletą, podobnie jak dowolność w wyborze nadzienia - kugel fantastycznie smakuje z dodatkiem grzybów, kapusty kiszonej, mięsa gotowanego lub na słodko. Wszystko zależy, na co akurat masz ochotę. Smacznego!