Tradycję, która mówi o przygotowaniu 12 dań na świąteczny stół, można potraktować umownie i postawić tylko na wybrane potrawy. Śledzie w zalewie octowej to Twoja ulubiona świąteczna potrawa? A może wolisz smażone śledzie w zalewie octowej? Ty wybierasz. W poniższym artykule odpowiadamy na pytanie jak zrobić dobre śledzie w oleju i w occie na dwa sposoby.
Ilość nie zawsze idzie w parze z jakością w przedświątecznym szale zakupów łatwo wybrać drogę na skróty. Świeże śledzie w zalewie octowej, tylko taka opcja może się udać jak wybrać dobrą rybę?
Chcesz przygotować śledzie z cebulką w oleju i occie i nie wiesz jak wybrać idealną rybę? Mięso ryby powinno być lekko żółtawe, jędrne oraz błyszczące. Skrzela śledzia powinny być jasnoróżowe, a oczy przejrzyste i błyszczące. To skrzela zdradzają jakość konkretnej ryby, ale nie zawsze jest sposobność do ich sprawdzenia. Wiemy już, po czym poznać świeże sztuki czas na konkrety. Jak zrobić dobre śledzie w oleju i occie? Odpowiedzi na to pytanie szukaj w dalszej części artykułu.
Przepis na śledzie w occie jest bardzo łatwy. Oto produkty, których będziesz potrzebować:
Zalewa do śledzi w occie musi być wyrazista. Oto prosty przepis na zalewę:
Jak zrobić smażone śledzie w zalewie octowej?
Zobacz też: Ryba po grecku - przepis tradycyjny i nie tylko