Sernik z mlekiem w proszku - przepis na puszystą ucztę. Tylko pamiętaj o sposobie pieczenia

Sernik z mlekiem w proszku to ciasto idealne na każdą okazję. Jest pyszne, delikatne i rozpływa się w ustach. Przepis na sernik z mlekiem w proszku jest bardzo prosty i z pewnością uda się każdemu. Sekretem idealnego sernika jest pieczenie w kąpieli wodnej

Więcej słodkich przepisów znajdziesz na naszej stronie Gazeta.pl

Sernik z mlekiem w proszku to pyszny i prosty przepis na pyszny deser. Idealnie sprawdzi się jako coś słodkiego na imprezie sylwestrowej lub po prostu jako dodatek do popołudniowej kawy. Jak zrobić sernik z mlekiem w proszku? Przepis jest bardzo prosty, ale musisz pamiętać, by piec go w kąpieli wodnej - wtedy wyjdzie idealny.

BrownieBrownie - przepis na ciągnące w środku. Wystarczą składniki, które masz w kuchni

Sernik z mlekiem w proszku - przepis:

Potrzebne składniki:

  • 1 kg twarogu (może być gotowy, z wiaderka)
  • około 160 g mleka w proszku (powinno być sypkie, nie granulowane)
  • 100 ml śmietanki 30 proc
  • 6 jajek
  • 200 g cukru drobnego
  • 100 g miękkiego masła
  • 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego

Sernik z mlekiem w proszku - sposób przygotowania:

  1. Do małego rondelka wlej śmietankę i dodaj masło. Całość podgrzewaj, aż masło się rozpuści.
  2. Do miski przełóż zmielony twaróg, wsyp cukier, mleko, proszki budyniowe i wbij jajka. Opcjonalnie możesz dodać kilka kropelek esencji waniliowej.
  3. Całość zmiksuj i ostrożnie wlewaj roztopione masło ze śmietanką. Miksuj do momentu, aż składniki połączą się w idealną całość - nie może być żadnych grudek.
  4. Przygotuj blaszkę do pieczenia lub tortownicę. Wyłóż ją papierem i wlej masę sernikową. Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Blaszkę z sernikiem umieść w większej blaszce wypełnionej wodą. Jeśli nie masz większej blaszki, na dno piekarnika włóż naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Sernik z mlekiem w proszku powinien piec się około 90 minut. Po tym czasie zostaw sernik w ciepłym piekarniku na godzinę, by nie opadł. Gotowy sernik oprósz cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

Parówki w cieście francuskim - ta przystawka chyba nigdy się nie znudziSzybkie przekąski na imprezę. Te przystawki z ciasta francuskiego zajmują chwilę

Ten sernik to mistrzostwo smaku. Zrób go na przyjęcie sylwestrowe, twoi goście będą zachwyceni. Smacznego!

Zobacz wideo
Więcej o: