Pasta jajeczna - przepis na najlepszy dodatek do kanapek. Ten składnik wzmocni jej smak

Pasta jajeczna to idealny dodatek do kanapek, wędlin czy na przykład krakersów. To pyszne smarowidło uwielbiają i dzieci i dorośli a wykonanie pasty jest banalne. Nasz przepis na pastę jajeczną zawiera dodatek, który świetnie podkreśli jej smak i nada nowego charakteru. Łyżeczka chrzanu to strzał w 10.

Więcej pomysłów na pyszne śniadania znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Pasta jajeczna to chyba jeden z najlepszych dodatków do kanapek. Świetnie smakuje w towarzystwie wędlin oraz jako dip do krakersów, zatem świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale także podczas karnawałowych spotkań w gronie znajomych. Przepis na pastę jajeczną jest banalny, a dodatek chrzanu doskonale podkręci jej smak.

Sernik z mlekiem w proszkuSernik z mlekiem w proszku - przepis, który pokochasz. Smakuje jak z cukierni

Pasta jajeczna - przepis:

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • pół pęczka szczypiorku
  • łyżeczka tartego chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • łyżeczka musztardy (opcjonalnie)

Pasta jajeczna - sposób wykonania:

  1. Ugotowane na twardo jajka obierz i pokrój w drobną kostkę. Możesz także zetrzeć jajka na tarce o grubych oczkach. Następnie przełóż jajka do miski.
  2. Kiszone ogórki pokrój w możliwie jak najdrobniejszą kostkę, szczypiorek posiekaj. Dodaj do jajek.
  3. Dodaj majonez i chrzan, dopraw solą i pieprzem i zamieszaj. Jeśli uważasz, że twoja pasta jest nie dość wilgotna, dodaj więcej majonezu. Pastę podawaj od razu na kromce świeżego pieczywa.

Sernik z brzoskwiniami kochamy przede wszystkim za to, że jest bardzo puszystySernik z brzoskwiniami. Podpowiadamy, jak zrobić puszystą chmurkę

Jak widzisz, przepis na pastę jajeczną jest banalny. Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, dodatek chrzanu na pewno przypadnie ci do gustu. Smacznego!

Zobacz wideo
Więcej o: