Szybka pasta jajeczna. Przepis na kanapki idealne

Sprawdzony przepis na pastę jajeczną pozwoli urozmaicić nasze śniadanie i w smaczny sposób rozpocząć kolejny dzień. Jej smak można z łatwością urozmaicić wieloma dodatkami, dzięki czemu, ten dodatek do pieczywa nigdy się nie nudzi. Podpowiadamy, jak przyrządzić pastę idealną.

Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

Przygotowanie pasty jajecznej nie należy do najbardziej skomplikowanych czynności w kuchni. W podstawowej wersji wystarczą nam ugotowane na twardo jajka, szczypiorek, odrobina majonezu, musztardy i soli. Jeśli jednak lubisz eksperymentować, wypróbuj pastę z naszego przepisu. 

Mini pączki z serka waniliowegoMinipączki z serka homogenizowanego zrobisz w kilkanaście minut. Są lepsze niż z cukierni

Pasta jajeczna. Składniki

  • 4 jajka,
  • 2 łyżki szczypiorku,
  • 70 g żółtego sera,
  • 1 duży ogórek kiszony,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • pieprz i sól do smaku.

Bułeczki domoweBłyskawiczne bułki - prosty przepis na domowe pieczywo. Zrobisz je w moment

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotować na twardo (gotować około 8 minut od momentu zagotowania wody),

2. Kiedy się ostudzą - pokroić je na drobną kostkę lub zetrzeć na tarce,

3. Zetrzeć ser na grubych oczkach,

4. Ogórki pokroić w drobną kostkę i odsączyć,

5. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce,

6. Podawać ze świeżym pieczywem. 

Więcej o: