Więcej przepisów na smaczne dodatki do kanapek znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Jednym z najlepszych pomysłów na śniadanie, są kanapki z pastą jajeczną. Robimy ją bardzo często i doskonale znamy jej smak, dlatego warto wypróbować nasz przepis na pastę jajeczną z dodatkiem słodkiej papryki. Od teraz twoje śniadaniowe kanapki będą jeszcze smaczniejsze.
Pasta jajeczna - przepis:
Składniki:
- 7-8 jajek na twardo
- 1 ząbek czosnku
- majonez
- łyżeczka musztardy
- szczypiorek (1 mniejszy pęczek)
- płaska łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
Pasta jajeczna - prosty sposób wykonania:
- Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek i drobno posiekaj. Możesz także zgnieść je widelcem lub zetrzeć na tarce. Przełóż je do miski.
- Do miski z jajkami dodaj 1 przeciśnięty ząbek czosnku oraz drobno posiekany szczypiorek. Wsyp płaską łyżeczkę słodkiej papryki i całość zamieszaj.
- Dodaj 4 łyżki majonezu i 1 łyżeczkę musztardy. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z pieczywem lub jako dodatek do wędlin i mięs na zimno.
Jeden zwykły dodatek, a świetnie wzmocni smak pasty jajecznej. Wypróbuj nasz przepis i zaczaruj swoje kanapki nowym smakiem.