Pasta jajeczna, czyli prosty i pyszny dodatek do kanapek. Ten składnik świetnie podkręci smak

Pasta jajeczna to bardzo szybki sposób na przepyszny dodatek do pieczywa czy wędlin. Dziś mamy dla ciebie bardzo prosty przepis na pastę jajeczną z pewnym dodatkiem, który świetnie podkreśli jej smak - chodzi o słodką paprykę. Teraz twoja pasta jajeczna będzie jeszcze smaczniejsza.

Więcej przepisów na smaczne dodatki do kanapek znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Jednym z najlepszych pomysłów na śniadanie, są kanapki z pastą jajeczną. Robimy ją bardzo często i doskonale znamy jej smak, dlatego warto wypróbować nasz przepis na pastę jajeczną z dodatkiem słodkiej papryki. Od teraz twoje śniadaniowe kanapki będą jeszcze smaczniejsze.

Pasta jajeczna - przepis: 

Składniki:

  • 7-8 jajek na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • majonez
  • łyżeczka musztardy
  • szczypiorek (1 mniejszy pęczek)
  • płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku

Pasta jajeczna - prosty sposób wykonania:

  1. Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek i drobno posiekaj. Możesz także zgnieść je widelcem lub zetrzeć na tarce. Przełóż je do miski.
  2. Do miski z jajkami dodaj 1 przeciśnięty ząbek czosnku oraz drobno posiekany szczypiorek. Wsyp płaską łyżeczkę słodkiej papryki i całość zamieszaj.
  3. Dodaj 4 łyżki majonezu i 1 łyżeczkę musztardy. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj z pieczywem lub jako dodatek do wędlin i mięs na zimno.

Jeden zwykły dodatek, a świetnie wzmocni smak pasty jajecznej. Wypróbuj nasz przepis i zaczaruj swoje kanapki nowym smakiem.

Zobacz wideo
Więcej o:
Copyright © Agora SA