Jak przygotować carpaccio z buraka? To prostsze niż może się wydawać. Ponadto wykonuje się je niezwykle szybko. Klasyczne carpaccio przygotowuje się na bazie mięsa wołowego. Dzisiaj przychodzimy do Was z nieco inną wersją, bo rośliną. Co do carpaccio z buraka sprawdzi się najlepiej? Można je przyrządzić z różnorodnymi dodatkami. Doskonale sprawdzi się tutaj między innymi: bazylia, szpinak, roszponka i wiele innych. Przepis możemy ubogacić o paprykę, pomidory, parmezan, rzodkiewki. Wszystko wedle uznania i preferencji smakowych. Dowiedz się, jak przyrządzić buraczane carpaccio, które zachwyci przybyłych gości. To doskonała propozycja przystawki, lekkiej kolacji lub letniego obiadu.
Zastanawiasz się, jak zrobić carpaccio z buraka krok po kroku? To nic prostszego! Zaprezentujemy, jak wykonać buraczane danie z dodatkiem przepysznego i aromatycznego parmezanu. Ogromną zaletą tego typu dania jest to, że jest ono smaczne, błyskawiczne, a co najważniejsze, bardzo zdrowe. Jeżeli należysz do grona osób, które zazwyczaj mają do czynienia z niespodziewanymi gośćmi, to z całą pewnością ten przepis jest dla Ciebie. Przejdźmy zatem do konkretów. Receptura w kilku prostych punktach znajduje się poniżej:
Carpaccio z buraka - składniki:
Wykonanie krok po kroku:
Zobacz też: Czy można jeść surowe buraki? Czy to zdrowe, a przede wszystkim - bezpieczne? Rozwiewamy wątpliwości